"Nepieņemami, ka Latvija krīt uz ceļiem Krievijas priekšā" (336)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Snapshots

Latvijas un Krievijas attiecības ir kļuvušas labākas. Tā portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā atzinusi gandrīz trešā daļa cilvēku. Vienlaikus lielākā daļa ļaužu domā, ka abu valstu attiecības nav mainījušās, taču to raksturošanai lietojuši dažādus negatīvus apzīmējumus, piemēram, tās kļuvušas liekulīgākas un viltīgākas.

Pēc aptaujas rezultātiem teju trešā daļa jeb 29% cilvēku uzskata, ka Latvijas un Krievijas attiecības pēdējā laikā uzlabojušās. Īpaši tam tic cilvēki vecumā virs 40 gadiem, nedaudz biežāk arī rīdzinieki, kā arī paši krievi.

Mākslīgs uzlabojums?

Daži cilvēki uzskata, ka attiecību uzlabojums ir mākslīgi radīts un balstās uz savtīgām interesēm, piemēram:

Krievija šķietami vēlas uzlabot attiecības ar LV, taču tam par pamatu kalpo kārtējās savtīgās intereses.

"Krievija izmanto maigāku taktiku, lai dotu iespējas labāk pozicionēties pirms vēlēšanām SC," pauda kāds cits cilvēks. Vēl kāds aptaujātais izteica viedokli, ka abu valstu attiecības ir "samāksloti labākas".

Attiecības palikušas liekulīgākas?

Lielākā daļa aptaujāto pauduši uzskatu, ka Latvijas-Krievijas attiecības nav mainījušās. Tomēr cilvēki kaimiņvalstu attiecību raksturošanai izmantojuši nedaudz citas rakstura īpašības, piemēram: "Tās ir kļuvušas viltīgākas." Cits aptaujātais domā, ka attiecības tagad ir liekulīgākas.

"Biznesa intereses pāri visam," attiecību raksturošanā izmantoti arī šādi vārdi. Kāds aptaujātais izteicies šādi: "Tās ir sliktas kopumā, nav uzlabojušās.

Nepieņemami ir tas, ka Latvija krīt uz ceļiem Krievijas priekšā par spīti Krievijas naidīgajai attieksmei daudzu gadu garumā.

Pavisam neliela daļa jeb 5% aptaujāto uzskata, ka attiecības ar Krieviju pasliktinājušās. Šādam viedoklim biežāk piekrīt par 50 gadiem vecāki cilvēki un cilvēki ar zemiem ienākumiem.

"Liekas, Krievija grib pateikt, ka bez tās nekur - it kā jau mazliet ir taisnība, bet tikai mazliet," kāds atzina. Cits aptaujātais pauda: "Krievi ieņem Latviju."

Desmitdaļa aptaujas dalībnieku apgalvoja, ka viņiem Latvijas-Krievijas attiecības ir vienaldzīgas, vairāk tā domā jaunieši (15-19) un cilvēki ar zemiem ienākumiem.

Portāla TVNET un "Snapshots" interneta aptauja notika pagājušajā nedēļā, un tajā piedalījās gandrīz 900 cilvēku.

Foto: Snapshots
Komentāri (336)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu