MINI būšot savs mikroauto (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

MINI nekad nav ražojis lielus auto. Tieši otrādi - britu zīmols, kas tagad pieder BMW, ir slavens tieši ar supermini automobiļiem, turklāt pēc Autocar informācijas uzņēmums raugās vēl mazāku auto virzienā.

Britu izdevuma Autocar informācija liecina, ka MINI jau tuvākā gada laikā varētu atrādīt lielpilsētas apstākļiem piemērotas mikromašīnas prototipu. Auto, par kura sērijveida ražošanu vēl galīgais lēmums nav pieņemts, tiktu būvēts no topošā BMW markas mikroauto (projekts Megacity) agregātiem.

Sākotnējā informācija liecina, ka mazākais no MINI būs par veseliem 70 centimetriem īsāks nekā trīs durvju MINI One, proti, garumā tas sasniegs vien 3050 milimetrus. Tai pašā laikā tas ir par 30 centimetriem vairāk nekā Smart ForTwo, taču tam ir arī labs pamatojums - kamēr Smart ir tikai divas sēdvietas, mazākie auto MINI klāstā piedāvās vismaz četras sēdvietas. Turklāt, ja auto nonāks līdz sērijveida ražošanai, tiks piedāvātas divas versijas - ar divām un ar četrām sānu durvīm.

Par dzinējiem konkrētas informācijas nav, taču ir zināms, ka Megacity projekta ietvaros BMW izstrādā jaunus trīs cilindru benzīna un dīzeļdzinējus, kā arī elektromotoru; to uzstādīs Megacity elektromobilim, ko izlaidīs jau pēc trim gadiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu