DP šefs ticies ar Latvijas čečenu līderi (27)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piektdienas vakarā Rīgas viesnīcā, kurā odiozais Krievijas politiķis Vladimirs Žirinovskis žurnālistiem klāstīja savas pārdomas par dzīvi, „Nekā personīga” žurnālisti nejauši pamanīja divus interesantus sarunu biedrus. Viens no viņiem bija Drošības policijas šefs Jānis Reiniks, bet otrs - čečenu diasporas Latvijā neoficiālais līderis Bislans Abdulmuslimovs. Abi bija ļoti iegrimuši sarunā un nepamanīja, ka tiek filmēti.

Saruna notika pie pašas viesnīcas izejas. Galvenais runātājs bija Bislans Abdulmuslimovs, kurš, aktīvi žestikulējot, kaut ko stāstīja Drošības policijas šefam. Policijā raidījumam skaidro, ka Jānis Reiniks ar kundzi piektdienas vakarā apmeklējis viesnīcā „Radisson Blu Daugava” Azerbaidžānas vēstnieka rīkoto pieņemšanu. Reinikam promejot, viņu vestibilā uzrunājis Bislans Abdulmislimovs, kas sniedzis tiesībsargājošiem dienestiem interesējošu informāciju. Par šo sarunu esot noziņots arī tiesībsargājošo dienestu vadībai.

Bislans ir odioza personība

Bislans Abdulmuslimovs saukts arī par Beslanu Krūmiņu ir interesanta personība. Dzimis Groznijā, Latvijā ieradās deviņdesmito gadu sākumā. Latvisko uzvārdu ieguvis pēc laulībām ar kādu latvieti. Pastāvēja aizdomas, ka laulības bijušas fiktīvas un notikusi dokumentu viltošana, ko pierādīt neizdevās. Tāpat tiesā nav pierādīta Abdulmuslimova saistība ar kriminālajām aprindām. Viņš bijis liecinieks sava miesassarga slepkavības lietā un turēts aizdomās par nelegālu ieroča nēsāšanu. Pirms 8 gadiem bija mēģinājums Abdulmuslimovu uzspridzināt, taču postījumi nodarīti tikai viņa automašīnai.

Pašlaik Beslans Krūmiņš atkal ir Abdulmuslimovs. Latgalē viņam daļēji pieder Rēzeknes gaļas kombināts.

Pirms trim mēnešiem Latgalē viņš kopā ar Valsts prezidenta ārštata padomnieku, uzņēmēju Vasīliju Meļņiku ieradās Daugavpils domē. Tur notika Latvijas – Krievijas lietišķās sadarbības padomes tikšanās ar uzņēmējiem, deputātiem un presi. Pasākumu vadīja Meļņiks, bet Abdulmuslimovs prezidenta padomniekam sēdēja blakus.

Lursoft datu bāzē pieejamā informācija liecina, ka Beslans Apdulmuslimovs un Valsts prezidenta ārštata padomnieks ir arī biznesa partneri. Viņi šogad 8.martā nodibinājuši kopīgu uzņēmumu „Baltijas marka”. Vasīlijs Meļņiks tajā ir valdes priekšsēdētājs, bet Apdulmuslimovs – valdes loceklis. Īpašnieki ir Rēzeknes gaļas kombināts un Meļņika firma „Eiroholdings”. Neoficiāli zināms, ka Baltijas marka dibināta ar domu pārņemt Rīgas domes aizsākto ideju Krievijas tirgū virzīt Latvijas produktus zem vienotā nosaukuma „Rīgas marka”.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu