Iedzīvotāji: par datu noplūdi visbargāk jāsoda VID (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Lielākā daļa TVNET lasītāju pauduši viedokli, ka visbargāko sodu par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datu noplūdi būtu pelnījis pats VID, liecina portāla otrdien veiktā aptauja.

Uz dienas jautājumu kopumā atbildējuši nepilni divi tūkstoši TVNET lasītāju, no kuriem vairāk nekā puse (52%) norādījuši, ka par datu noplūdi visvairāk atbildīgs ir bijis VID, savukārt otrs variants ar visvairāk balsīm (35%) bija tas, ka sodu pelnījuši tie valsts iestādēs strādājošie, kuri neesot samazinājuši atalgojumu.

No atlikušajām atbildēm 9% lasītāju atzīmējuši, ka visvairāk par VID datu noplūdi jāatbild interneta tehnoloģiju kompānijai "Exigen", kas nenodrošināja pietiekoši lielu drošību, bet 2% uzskata, ka visbargāk esot jāsoda attiecīgi auditori un datu publiskotājs Neo.

Savukārt komentāru sadaļā vairāki TVNET lasītāji norādījuši, ka visbargāk būtu jāsoda kompānija "Exigen". "Tīrais izsmiekls datu drošībai, ja tas izdarāms ar tik primitīvu metodi, kā vienkārši ierakstot pareizu adresi uz vajadzīgo linku," raksta kāds lasītājs.

"Es esmu vīlies tautiešos. Ir jāsoda bija firma kas uztur programmnodrošinājumu - tie, kas pieļāva kļūdas, lai arī saņem sodu. Kamēr mēs domāsim nepareizā virzienā, nekad mūsu valsts nepacelsies," komentē kāds cits.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu