Zatlera ģimene mēnesī noēd Ls 5700 nodokļu maksātāju naudas (762)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts kontrole atklājusi, ka pērn katru mēnesi Valsts prezidenta kanceleja ir maksājusi konstantu summu - 5700 latu - par ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšanu Rīgas pilī un Jūrmalas rezidencē, šodien raksta laikraksts "Neatkarīgā".

Valsts kontroliere Inguna Sudraba norāda, ka neviens normatīvais akts neparedz ēdināšanas izdevumu segšanu Valsts prezidentam un viņa ģimenes locekļiem.

Ēdināšanas pakalpojumus 68 400 latu apmērā Valsts prezidenta kanceleja ir saņēmusi saskaņā ar 14.12.2007. noslēgto līgumu par ikdienas ēdināšanas pakalpojumiem, lai nodrošinātu Valsts prezidenta darba kārtības pasākumus, kas saistīti ar viesu (tajā skaitā ārvalstu vadītāju utt.) pieņemšanu atbilstoši Valsts protokolam un vispārpieņemtajām etiķetes normām un prasībām. Līgumā noteikts, ka līguma ikmēneša kopsumma ir 5700 latu.

Šo pakalpojumu apmaksu kanceleja ir veikusi, pamatojoties uz saņemtajiem ikmēneša rēķiniem 5700 latu apmērā. Taču rēķinos nav norādīts saņemto ēdināšanas pakalpojumu veids un apjoms (tajā skaitā ēdināmo personu skaits), kā arī par saņemtajiem pakalpojumiem nav parakstīti pieņemšanas un nodošanas akti.

Portāls TVNET jau vēstīja: VK revīzijā  konstatējusi, ka, neskatoties uz aizrādījumiem, Valsts prezidenta kanceleja atlīdzinājusi komandējumu izdevumus personām, kas nav darba attiecībās ar Kanceleju, piemēram, Valsts prezidenta dzīvesbiedrei Lilitai Zatlerei un kancelejas komisiju locekļiem.

2009.gadā kancelejas komandējumu izdevumi kopumā bija  Ls 122 706. Tieši 15 555 lati jeb 18 procentu no kopējiem 2009. gada kancelejas izdevumiem par aviobiļešu iegādi tērēti Lilitas Zatleres vajadzībām.

Komentāri (762)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu