Zatlerei nepamatoti izmaksāta komandējuma nauda (207)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts kontrole (VK) konstatējusi, ka, neskatoties uz aizrādījumiem, Valsts prezidenta kanceleja atlīdzinājusi komandējumu izdevumus personām, kas nav darba attiecībās ar Kanceleju, piemēram, Valsts prezidenta dzīvesbiedrei Lilitai Zatlerei un kancelejas komisiju locekļiem, TVNET informēja VK.

Jau pagājušā gada revīzijā VK atklāja, ka kancelejā komandējumu izdevumu atlīdzināšana nav pietiekami caurskatāma, un uzdeva šīs nepilnības novērst.

Tomēr kanceleja 2009.gadā, tāpat kā iepriekšējā,

ir atlīdzinājusi komandējumu izdevumus personām, kas nav darba attiecībās ar kanceleju.

Komandējumu izdevumu atlīdzināšana tika organizēta un veikta atbilstoši iekšējam normatīvajam aktam, taču ārējie normatīvie akti 2009.gadā tāpat kā 2008.gadā, nereglamentēja komandējumu izdevumu atlīdzināšanas principus Valsts prezidentam un viņa laulātajam, kā arī kancelejas oficiālās delegācijas pārstāvjiem un kancelejas komisiju locekļiem, kas nav darba attiecībās ar kanceleju.

2009.gadā kancelejas komandējumu izdevumi kopumā bija  Ls 122 706, kas ir par 78% mazāk nekā 2008.gadā, savukārt norāda prezidenta preses dienests, vienlaikus solot, ka neregulētos komandējumu izdevumu atlīdzināšanas principus, novērsīs.

Mielojas par Ls 68 400

VK ieskatā kanceleja nav izlietojusi pēc iespējas efektīvāk un ekonomiskāk budžeta līdzekļus Ls 68 400 apmērā, jo rēķinos par ēdināšanas pakalpojumu saņemšanu no SIA "KUSO" nav norādīts saņemto ēdināšanas pakalpojumu veids un apjoms, tajā skaitā ēdināmo personu skaits, kā arī par saņemtajiem pakalpojumiem nebija parakstīti pieņemšanas un nodošanas akti.

Kancelejā TVNET skaidro, ka 2010.gada sākumā šī nepilnība ir novērsta, nodrošinot papildu darba izpildes kontroles apliecinošus dokumentus.

Finanšu revīzijas veiktas par 2009.gada pārskatu sagatavošanas pareizību un Valsts kontrole ar atbildīgajām amatpersonām ir saskaņojusi veicamās darbības un termiņus revīzijās konstatēto nepilnību novēršanai. Arī turpmāk Valsts kontrole sekos līdzi ieteikumu ieviešanai.

Komentāri (207)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu