Teikmanis: spriedums Kononova lietā nav saistīts ar vēstures pārrakstīšanu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) spriedums, ar kuru par kara noziegumiem mūsu valstī tiesātais Vasīlijs Kononovs zaudējis Latvijas valstij, nav saistīts ar vēstures pārrakstīšanu, šodien speciāli sasauktā preses konferencē paziņoja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis.

"Šis spriedums nerisina politiskus un starpvalstu jautājumus. [...] Šis gadījums nav saistīts ar vēstures pārrakstīšanu un Otrā pasaules kara rezultātu pārskatīšanu," uzsvēra Teikmanis.

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs skaidroja, ka spriedums, ar kuru Kononovs tiek atzīts par kara noziedznieku, neattiecas uz daudziem citiem tūkstošiem padomju karavīru un nekādā veidā nemazina viņu padarīto cīņā pret nacismu.

Teikmanis nepiekrita Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālajai nostājai par šo spriedumu Kononova lietā, uzsverot, ka Maskava izcēlusi tikai politiskus argumentus, kuriem neesot saistības ar Kononova paveiktajiem noziegumiem.

Teikmanis uzsvēra, ka spriedumam nav jāietekmē Latvijas un Krievijas divpusējo dialogu un par vēsturi esot jādiskutē akadēmiķiem, nodrošinot viņiem pieeju arhīvu dokumentiem.

Jau ziņots, ka Latvija uzvarējusi ECT Lielajā palātā lietā "Kononovs pret Latviju".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu