Opozīcija gatava gāzt Jūrmalas mēru Munkevicu (41)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jūrmalas domes opozīcija pilsētas mēram Raimondam Munkevicam ("Jūrmala - mūsu mājas") šodien ir iesniegusi astoņu deputātu parakstus, pieprasot viņa atbrīvošanu no amata, informēja opozīcijas deputāti.

Ziņa papildināta atbilstoši jaunākajai informācijai

Iesniegumu parakstījuši deputāti Romualds Ražuks (PS), Marija Vorobjova (SC), Māris Dzenītis, Iveta Blaua (JL), Zigurds Starks (TP), Aigars Tampe (TB/LNNK), Arnis Ābelītis ("Tev, Jūrmalai") un Juris Visockis (JL).

Jūrmalas domē ir 15 domnieki, tātad

balsu Munkevica gāšanai pietiek.

Opozīcijas deputāti norāda - lai šajos ekonomiski sarežģītajos apstākļos Jūrmalas pilsētas iedzīvotājiem nodrošinātu pilnvērtīgus dzīves apstākļus, lai mazinātu sociālo spriedzi un pilsētai būtu iespējama attīstība, vispirms nepieciešams mainīt pašreizējo autoritatīvo domes darba stilu pret demokrātisku pārvaldes sistēmu.

Par to liecinot pēdējā laikā krasi pieaugusī pilsētas iedzīvotāju neapmierinātība ar pašvaldības uzņēmumu bezatbildīgo darbību un domes nereaģēšanu uz iesniegtajām sūdzībām. "Diemžēl līdz šim, deputātiem saņemot iedzīvotāju sūdzības, jau minētā domes priekšsēdētāja Raimonda Munkevica darba stila dēļ pašvaldības deputātiem nebija iespējams novērst nepilnības un labot pieļautās kļūdas," teikts deputātu paziņojumā.

Atklāj arvien jaunas nelikumības

Tāpat esot atklājušās arvien jaunas un jaunas nelikumības visdažādākajos pašvaldības uzņēmumos, kas vedinot domāt par iespējamām koruptīvām darbībām. Vakar LTV1 raidījumā "De facto" minētās Dzintaru koncertzāles kafejnīcas pakalpojumu iepirkuma konkursa un līguma noslēgšanas dīvainās peripetijas un domes priekšsēdētāja Munkevica izdarītais spiediens uz deputāti Mariju Vorobjovu esot tikai kārtējais apliecinājums tam, ka steidzami nepieciešamas kvalitatīvas izmaiņas domes vadības darbā.

Opozīcija atgādina, ka

jebkuram politiķim jābūt neaptraipītai reputācijai un savs politiķa tēls jāsaglabā tīrs.

Munkevics savu reputāciju esot sagrāvis.

"Priekšsēdētājs vairs nevar panākt pat vienkāršu lēmumu pieņemšanu domes sēdēs, jo deputātu vairākums viņu tur aizdomās par iespējami savtīgu rīcību lēmumu sagatavošanā," saka deputāts Ražuks, kurš tiek minēts kā jaunais mēra amata kandidāts.

Vorobjova skaidroja, ka viņas pievienošanās opozīcijai esot saistīta ar Munkevica izdarīto spiedienu lietā par Dzintaru koncertzāles līguma noslēgšanu ar privātu kompāniju. "Jau sen nebiju apmierināta ar Munkevica darbību, bet šis bija pēdējais piliens," teica Vorobjova.

Nav izslēgts, ka domes opozīcijai varētu pievienoties arī devītais deputāts - partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) pārstāve Dzintra Homka. Viņa norādīja, ka līdz šim nav bijusi kopā ar opozīciju, jo nesaskanējušas domas par iecerēto jaunās domes vadības struktūru. Tomēr notiekot dažādas pārrunas, tādēļ viņa neizslēdzot iespēju pievienoties pašreizējai opozīcijai, sacīja Homka.

Munkevics gan uzskata, ka opozīcijai neizdosies vienoties viņa gāšanai. "Domāju, ka viņi nevienosies. Visockis mēdz vēlamo pasniegt par esošo,"  sacīja Munkevics.

Runājot par opozīcijas spēku pieaugumu, Munkevics norādīja, ka neoficiāli minētais jaunais mēra amata kandidāts Ražuks esot "paķēries uz siera peļu slazdā".

Jūrmalas mērs uzskata, ka viņa gāšanas mēģinājumam neesot nekāda sakara ar līgumu slēgšanu "Dzintaru koncertzālē", piebilstot, ka Visockis viņu neveiksmīgi mēģinot gāzt jau kopš pagājušā gada jūlija un tas jau esot kļuvis par deputāta hobiju. "Martā jau izgāzās viens mēģinājums mani gāzt," teica Munkevics.

Par Munkevica atbrīvošanu no amata 12.marta sēdē balsoja seši deputāti, bet pret bija astoņi deputāti. Sēdē nepiedalījās Ražuks. Parakstus par Munkevica atbrīvošanu no amata bija iesnieguši opozicionāri Visockis, Blaua, Starks, Tampe, Ābelītis un Dzenītis.

Tagad opozīcija ir gatava gāzt mēru. Latvijas Televīzijas raidījums "De facto", atsaucoties uz neoficiālu informāciju, ziņoja, ka par jauno Jūrmalas mēru varētu kļūt pašreizējais domes priekšsēdētāja vietnieks Ražuks.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu