Raidījums: Munkevics lobē savu atbalstītāju uzņēmumu (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jau trešo gadu pēc kārtas Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics spiež Dzintaru koncertzāles vadību parakstīt līgumu ar firmu "Priority", kas netieši saistīta ar pašreizējā mēra atbalstītājiem, vēsta LTV raidījums "De facto".

2008.gadā jaundibinātā firma tika pie kafejnīcas apsaimniekošanas līguma, pateicoties tam, ka konkursa rezultāti tika anulēti un divi galvenie pretendenti pēkšņi no sava piedāvājuma atteicās. Toreizējais Dzintaru koncertzāles direktors Andrejs Kondratjuks atceras, ka Munkevics pēkšņi ieradies uz koncertzāles valdes sēdi un mudinājis slēgt līgumu tieši ar "Priority". Citos gadījumos Munkevics koncertzāles valdes sēdes neesot apmeklējis.

2009.gadā koncertzāles direktors Kondratjuks tomēr atteicies slēgt jaunu līgumu ar "Priority", un Munkevics ilggadējo koncertzāles direktoru no amata atlaidis. Tagad tas pats draud Jūrmalas domes deputātei un SIA "Dzintaru koncertzāle" valdes loceklei Marijai Vorobjovai (SC). Viņa atsakās līgumu parakstīt, jo uzskata, ka konkurss nav noticis godīgi. Ja Vorobjova līdz pirmdienai līgumu neparakstīs, viņai likts saprast, ka no darba koncertzālē viņa tajā pašā dienā tiks atlaista.

Mērs personiski mudina parakstīt līgumu

Trešdien koncertzālē bija ieradusies "De facto" filmēšanas grupa un novēroja, ka Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics pats personiski ieradās uz sanāksmi Dzintaru koncertzālē, lai mudinātu tās valdes locekļus parakstīt līgumu ar SIA "Priority".

Vorobjova savu atteikumu parakstīt līgumu starp Dzintaru koncertzāli un "Priority" pamato ar savu atklājumu, ka konkursa nolikums esot speciāli labots tā, lai uzvarētu "Priority". Dzintaru koncertzāles valdes sēdes protokolā esot bijusi prasība kafejnīcu apsaimniekotājam pēc trīs gadu pieredzes, bet Jūrmalas domes Iepirkumu birojs to no konkursa nosacījumiem patvaļīgi izņēmis ārā. "Priority" dibināta pirms divarpus gadiem - 2007.gada novembrī, līdz ar to konkursā nevarētu piedalīties.

Šī firma kā vienīgā pretendente šogad uzvarējusi par tiesībām apsaimniekot Dzintaru koncertzāles kafejnīcas, ieskaitot ienesīgo VIP kafejnīcu, kurā "Jaunā viļņa" un Jūrmalas humoršova laikā cenas ir visai astronomiskas, norāda "De facto".

Otrs uzņēmums solīja krietni vairāk

SIA "Priority" sola Dzintaru koncertzālei par kafejnīcu nomu maksāt 27 500 latu, savukārt otra pretendente SIA "Wanda", kura konkursam galu galā nekvalificējās dažu trūkstošu dokumentu dēļ, solījusi par 12 000 vairāk jeb 39 200 latu.

Skaidrojums, kāpēc Munkevics tik ļoti rūpējas par nelielu, pirms divarpus gadiem dibinātu firmu "Priority", atklāj diezgan komplicētu shēmu, norāda "De facto". Firmas "Priority" valdes locekle ir Ginta Kelle, kas bijusi arī Munkevica partijas "Jūrmala - mūsu mājas" ziedotāja. Kelle ir arī īpašniece firmai "Aurum media", kas pirms pašvaldību vēlēšanām izdeva Munkevicu slavinošu avīzes "Jūrmalas ziņas" dubultnieci.

Munkevics personisko ieinteresētību noliedz

Munkevics noliedz, ka viņa spiediens jau trešo gadu pēc kārtas uz Dzintaru koncertzāles vadību parakstīt līgumu ar SIA "Priority" būtu saistīts ar personisku ieinteresētību.

Munkevica vēlme panākt pēc iespējas ātrāku līguma parakstīšanu ar Priority gan ir saprotama, jo viņa paša krēsls šobrīd ir stipri saļodzījies. "De facto" pēc neoficiālas informācijas zināms, ka jau nākamnedēļ Jūrmalas dome mēģinās gāzt Munkevicu no mēra krēsla.

Par jauno Jūrmalas mēru varētu kļūt pašreizējais domes priekšsēdētāja vietnieks Romualds Ražuks no "Pilsoniskās savienības". Tomēr, ja tiks panākta vienošanās ar "Saskaņas centru" pārstāvošo Mariju Vorobjovu, situācija var būt neprognozējama, norāda "De facto".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu