Visgrūtāk būtu atteikties no sava mājokļa (67)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Snapshots

No materiālajām lietām cilvēkiem vissvarīgākais ir savs mājoklis. Portāla TVNET un "Snapshots" aptaujas dati liecina, ka no sava mitekļa tuvākajā laikā nevarētu atteikties lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju. Turklāt mājoklis nozīmīgāks ir bagātākajiem. Savukārt laucinieki to nav atzinuši par tik svarīgu lietu. Vēl Latvijas iedzīvotājiem būtu grūti atteikties no savas automašīnas un kvalitatīvas veselības aprūpes.

Vissvarīgākā materiālā Latvijas iedzīvotāju vērtība ir mājoklis, no tā nebūtu gatava atteikties lielākā daļa jeb 62% aptaujāto. Īpaši svarīgs savs mājoklis ir cilvēkiem vecumā pēc 40 gadiem un pilsētniekiem.

Aptaujas dati liecina, ka īpaši grūti no mājokļa būtu atteikties valsts turīgākajiem iedzīvotājiem.

81% cilvēku ar ienākumiem virs 800 latiem mēnesī norādījuši, ka mājoklis viņiem ir ļoti svarīgs.

Viņiem būtu grūti atteikties arī no regulāriem ceļojumiem. Aptaujas rezultāti liecina, ka cilvēkiem ar zemākiem ienākumiem no ceļošanas atteikties būtu vieglāk nekā ļaudīm ar augstākiem ienākumiem. Vismaz ceturtā daļa visbagātāko aptaujāto atzinuši, ka no ceļošanas tuvākajā laikā nevarētu atteikties.

Automašīna - ļoti svarīga

Otrā svarīgākā materiālā lieta ir sava automašīna. No tās nevarētu atteikties teju trešā daļa jeb 27% aptaujāto. Atšķirībā no mājokļa automašīna svarīgāka ir tieši lauku iedzīvotājiem (35%), nevis pilsētniekiem.

Vērtējot aptaujas rezultātus tautību griezumā, redzams, ka krieviem (30%) automašīna ir svarīgāka  nekā latviešiem (23%).

Veselības aprūpe un citas lietas

Gandrīz tikpat svarīga cilvēkiem ir kvalitatīva veselības aprūpe (22%).

Retāk tika minēta kvalitatīva izglītība un regulāri ceļojumi. Tās ir lietas, no kurām cilvēkiem šobrīd būtu vieglāk atteikties.

Foto: Snapshots

Interneta aptauja notika šonedēļ, un tajā piedalījās gandrīz 900 cilvēku.

Komentāri (67)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu