Atsāk lidojumus no Rīgas; "Ryanair" vēl nelido (115)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Pēc vairāku dienu pārtraukuma šorīt Rīgas lidostā nolaidušās un pacēlušās pirmās lidmašīnas. Lidostas preses sekretārs Mārtiņš Langrāts portālam TVNET teica, ka šorīt pamazām atsākas lidojumi no Rīgas un uz lidostu dodas arvien vairāk pasažieru. Līdz šim lielu pārpratumu un aizķeršanos šajā ārkārtas situācijā nav bijis. Lidojumus atsākusi aviosabiedrība "airBaltic". Savukārt "Ryanair" reisus joprojām neveic un lidojumus varētu atsākt ceturtdien pulksten 15 pēc Latvijas laika.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Ziņa precizēta atbilstoši jaunākajai informācijai

Langrāts stāstīja, ka pirms pulksten 8 Rīgas lidostā nosēdusies Ukrainas nacionālās aviokompānijas "Aerosvit" lidmašīna. Tas turklāt bijis arī kompānijas pirmais lidojums uz Latviju. Tāpat vēlāk - pēc pulksten 9 - nolaidusies lidmašīna no Tenerifes.

Šorīt no Rīgas lidostas jau izlidojušas vairākas lidmašīnas.

Par konkrētiem lidojumu laikiem Langrāts aicina interesēties aviosabiedrībās un Rīgas lidostas interneta mājas lapā. Viņš atgādināja, ka cilvēkiem šajā laikā uz lidojumiem vajadzētu ierasties laikus, turklāt jārēķinās, ka lidostā varētu būt daudz cilvēku. Tādēļ pasažieriem vajadzētu būt saprotošiem.

Lidostā cilvēku arvien vairāk; darbs rit raiti

Langrāts pēc pulksten 10 portālam TVNET pastāstīja, ka cilvēku lidostā kļūst arvien vairāk, taču pagaidām lielu pārpratumu un aizķeršanos nav bijis. Cilvēki aktīvi sekojot aktuālajai informācijai un izturas saprotoši. Lidosta esot mobilizējusi visus spēkus, lai aviosatiksme ritētu pēc iespējas raitāk.

Viņš atturējās prognozēt, kad lidostā varētu būt lielākā pasažieru plūsma, tas lielā mērā esot atkarīgs no vulkāna un tā radīto pelnu mākoņa turpmākās darbības. Tāpat vēl joprojām Eiropā neesot atvērtas visas gaisa telpas. Lidostas pārstāvis atgādināja, ka šī ir izņēmuma situācija ne vien Rīgā, bet arī visā Eiropā.

Lidosta - pustukša

Portāls TVNET novēroja, ka otrdienas pusdienlaikā lidosta bija diezgan patukša. Daži desmiti cilvēku stāvēja rindās pie "airBaltic" biļešu kasēm. Vēl tikpat daudz pie "Ryanair" kasēm. Cilvēki centās uzzināt aktuālo informāciju no aviosabiedrībām, kā arī apmainīt biļetes vai atgūt atpakaļ naudu par nenotikušajiem lidojumiem.

Tāpat portāls TVNET novēroja, ka Rīgas lidostas uzgaidāmās zāles sēdvietas bija tukšākas nekā parasti šajā laikā. Tāpat arī stāvvieta pie lidostas bija pustukša.

"airBaltic" šodien veiks 13 lidojumus

„airBaltic” pārstāvis Jānis Vanags intervijā Latvijas radio sacīja, ka Latvijas gaisa telpa pašlaik ir atvērta, taču tas nebūt nenozīmē, ka atvērtas ir arī citas gaisa telpas 80 galamērķos Rietumeiropā, Ziemeļeiropā, Tuvajos Austrumos un citur. Līdz ar to ir ļoti rūpīgi jāseko situācijai, kas var mainīties. Ja parādīsies jauni gaisa telpas ierobežojumi, airBaltic var būt spiests atkal slēgt atsevišķus lidojumus.

Latvijas aviokompānija "airBaltic" pašlaik var veikt reisus uz 13 galamērķiem, lielākoties dienvidu un austrumu virzienā. Šodien "airBaltic" veiks lidojumus starp Rīgu un Barselonu, Stambulu, Amsterdamu, Nicu, Atēnām, Kijevu, Maskavu, Romu, Viļņu, Kaļiņingradu, Viļņu, Stokholmu un Oslo.

Aviosabiedrības solījušas, ka lidojumus atsāks pēc iepriekš apstiprinātā saraksta. Rīgas lidostas mājas lapā var redzēt, ka pie vairākiem lidojumiem jau parādījies uzraksts "Info sekos". Iepriekšējās dienās pie visiem lidojumiem saglabājās norāde "Atcelts".

Aviosabiedrības "airBaltic" interneta mājas lapā portāls TVNET uzzināja, ka kompānija šodien atsāk lidojumus. Šodien notiks šādi reisi:

* BT681/BT682, Riga - Barcelona - Riga

* BT711/712, Riga - Istanbul - Riga

* BT617/618, Riga - Amsterdam - Riga

* BT695/696, Riga - Nice - Riga

* BT611/612, Riga - Athens - Riga

* BT402/403, Riga - Kiev - Riga

* BT424/425, Riga - Moscow - Riga

* BT631/632, Riga - Rome - Riga

* BT343/344, Riga - Vilnius - Riga

* BT426/427, Riga - Kaliningrad - Riga

* BT345/346, Riga - Vilnius - Riga

* BT105/106, Riga - Stockholm - Riga

* BT159/160, Riga - Oslo - Riga

"airBaltic" otrdien atjaunos atsevišķus lidojumus austrumu un dienvidu virzienā, jo attiecīgajās teritorijās ir samazināti gaisa satiksmes ierobežojumi. Vienlaikus kompānija brīdina par atjaunoto reisu iespējamu atcelšanu gadījumā, ja tiks noteikti papildu gaisa telpas ierobežojumi. "airBaltic" sola darīt visu iespējamo, lai klientiem lidostās sniegtu nepieciešamo palīdzību.

Lidkompānija norāda - pasažieri, kuriem ir apstiprināta rezervēta vieta kādā no atjaunotajiem lidojumiem, ir aicināti ierasties lidostā. Ja kādā no šiem lidojumiem radīsies brīvas vietas, tās vispirms tiks piedāvātas ģimenēm ar bērniem, pasažieriem ar kustību traucējumiem, gados vecākiem pasažieriem, kā arī "Baltic Miles VIP" kartes īpašniekiem.

"airBaltic" ieviesusi īpašas procedūras pilotu darbībā un lidmašīnu tehniskajā apkopē. Pēc katra lidojuma atbilstoši lidaparātu ražotāju ieteikumiem sertificēti speciālisti veiks papildu tehnisko pārbaudi.

Ko darīt, ja lidojums joprojām atcelts?

Vairāki lidojumi joprojām ir atcelti. Pasažieri, kuri bija rezervējuši aviobiļetes uz kādu no atceltajiem lidojumiem, var izmantot nākamo pieejamo lidojumu bez papildu samaksas (ja lidojums ir pārcelts līdz 2010.gada 31.maijam), vai arī saņemt pilnu aviobiļetes cenas atmaksu jebkurā "airBaltic" biļešu kasē, tūrisma aģentūrā, kur biļete nopirkta, vai arī zvanot vai nosūtot e-pastu "airBaltic" biļešu rezervācijas centram.

Ja izrādās, ka atcelto lidojumu dēļ ceļojums vairs nav aktuāls un nav nepieciešams lidot ar nākamo reisu, lidojuma maiņa vai kompensācijas saņemšana no "airBaltic" nav jākārto nekavējoties – to var izdarīt arī vēlāk, izvairoties no rindām, "airBaltic" skaidroja un norādīja, ka tādējādi varētu sniegt palīdzību tiem pasažieriem, kuriem tā ir akūti nepieciešama.

Gaisa satiksmes problēmas - kopš pagājušās ceturtdienas

Portāls TVNET jau vēstīja, ka kopš pagājušās ceturtdienas Ziemeļeiropas un Centrāleiropas valstis ir slēgušas savu gaisa telpu vai galvenās lidostas, jo pelni, kas ir stikla, smilšu un akmens daļiņu maisījums, var nopietni sabojāt lidmašīnu dzinējus. Pasažieri visā Ziemeļeiropā meklē citus pārvietošanās līdzekļus, un vilcieni, autobusi un prāmji ir pārpildīti. Eijafjallajekulla vulkāna otrais izvirdums šomēnes sākās trešdien, kad tas izmeta pelnu stabu 8,5 kilometru augstumā.

Komentāri (115)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu