Rīgā veiksmīgi nolaidusies "Aerosvit" lidmašīna (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šorīt Rīgā veiksmīgi nolaidusies Ukrainas nacionālās aviokompānijas "Aerosvit" lidmašīna, liecina informācija lidostas "Rīga" mājaslapā. Lidmašīna no Kijevas atlidojusi plkst. 7.41.

Tomēr oficiāls lēmums par Latvijas gaisa telpas pilnīgu atvēršanu vēl nav pieņemts un patlaban notiek ekspertu un atbildīgo dienestu sanāksme, kurā par to tiek lemts, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs.

Kā šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Civilās aviācijas aģentūras direktora vietnieks un Aeronavigācijas daļas vadītājs Māris Čerņonoks, Latvijas gaisa telpa atvērta tranzīta lidojumiem augstumā virs 6000 metriem, un pagājušajā naktī Latvijas gaisa telpu šķērsojušas septiņas tranzīta lidmašīnas, sacīja Čerņonoks.

Viņš arī norādīja, ka Latvijas nacionālā lidsabiedrība AS "Air Baltic Corporation" veikusi divus izmēģinājuma lidojumus ar nosēšanos Viļņā, un lidojumu materiāli tiek analizēti, taču bīstamības pakāpe neesot tik augsta, lai nelidotu.

Civilās aviācijas aģentūras speciālisti šodien varētu paziņot, vai tiks atvērta Latvijas gaisa telpa.

Pagājušajā naktī tika vērtēti Eiropas Savienībā (ES) veiktie testa lidojumu rezultāti, lai pieņemtu lēmumu par gaisa telpas atvēršanu vai slēgšanu. Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs uzsvēra, ka Vācijā veiktie testa rezultāti ir tā strukturēti, lai lēmuma pieņemšanā tos varētu izmantot arī citas ES dalībvalstis. Latvijā speciāli testa lidojumi netika veikti, taču lēmuma pieņemšanā tiks ņemti vērā dati, kas iegūti no lidojuma ar pasažieriem no Viļņas uz Romu, kā arī tehniskais lidojums bez pasažieriem.

Tika veikta padziļināta lidmašīnu tehniskā apskate, dzinēju pārbaude, un šorīt būtu jābūt informācijai par rezultātiem.

Somijā testa lidojumus veica ar armijas lidmašīnām, Lielbritānija pacēla gaisā speciālu lidojošu laboratoriju, kas ir paredzēta putekļu koncentrācijas noteikšanai, un diezgan precīzi veica mērījumus, bet pārējās valstis testa lidojumus veica ar komerclidmašīnām, sacīja Gorodcovs.

Kā iepriekš paziņoja "airBaltic", aviokompānija atcēlusi paredzētos lidojumus no Rīgas līdz otrdienas plkst.9.

"Daži lidojumi joprojām netiek atcelti, jo mēs ceram, ka gaisa telpa tiks atvērta un mēs varēsim nogādāt lidostās gaidošos pasažierus mājās. Tomēr brīdinām, ka varam būt spiesti atcelt arī šos lidojumus, ja apstākļi neuzlabosies un gaisa telpa paliks slēgta," informē "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu