Centīsies ierobežot spoguļu zādzības (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kā liecina apdrošināšanas sabiedrības BALTA dati, no visiem šā gada laikā iesniegtajiem KASKO atlīdzību pieteikumiem par auto detaļu zādzībām 70 procentos gadījumu zagļi ir piesavinājušies spoguļu stikliņus.

Pārējos gadījumos ir nozagti parkošanās sensori, dekoratīvie moldingi, auto magnetolas un pat trīs stūres. Kopumā šā gada martā, salīdzinot ar atbilstošu 2009. gada laika posmu, ir reģistrēts auto detaļu zādzību pieaugums par 30 procentiem. Lai nelegālajā tirgū nenonāktu vismaz spoguļu stikli, apdrošinātājs ir sācis spoguļu stikliņu bezmaksas marķēšanu.

"Kopš marta sākuma esam ieviesuši auto spoguļu stikliņu bezmaksas marķēšanu. Par to klientus informējam pirms remonta sākšanas. Marķēšana tiek veikta jauno detaļu uzstādīšanas laikā, lai novērstu atkārtotu spoguļu zādzību, jo, kā liecina statistika, 15 procentos gadījumu klientiem nākas saskarties ar atkārtotu detaļas zādzību. Situāciju saasina fakts, ka liela daļa zādzību notiek diennakts gaišajā laikā un brīžos, kad auto atstāts uz pavisam neilgu laiku," stāsta AAS BALTA pārdošanas direktors Aivars Vilnītis.

Pašlaik marķēšana veikta jau vairāk nekā 50 auto spoguļu stikliem. Marķējumu veido uzraksts BALTA un konkrētā auto šasijas numura pēdējie septiņi simboli.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu