Strīķe: "Daimler" kukuļņēmējus apzināt nebūs grūti (61)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Iespējamās atbildīgās amatpersonas "Daimler" kukuļošanas lietā apzināt nebūs grūti, tomēr liels darbs būs nepieciešams vainas pierādīšanai, šovakar LTV1 raidījumā "100.pants" atzina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe.

Viņa pauda cerību, ka lieta tiks izmeklēta līdz galam un izdosies noteikt vainīgās amatpersonas un pierādīt viņu vainu. "Izskatās, ka informācija ir pietiekama, lai nonāktu līdz skaidriem secinājumiem," sacīja Strīķe, vienlaikus norādot, ka nodarījumi vēl būs jāpierāda.

Strīķe norādīja, ka autobusu iepirkumus veikusi Rīgas dome un par to bijušas atbildīgas amatpersonas, tāpēc cilvēku loks, kas varētu būt iesaistīts, KNAB ir skaidrs, bet tālākiem secinājumiem jau nepieciešams rūpīgs darbs.

Šāda veida noziedzīgi nodarījumi tiekot plānoti ilgstoši, un tos nevar vienkārši ātri atklāt, tāpēc KNAB lielas cerības liekot uz veiksmīgu sadarbību ar ārzemju partneriem, piemēram, informācijas apmaiņā par banku kontu lietotājiem.

Komentāri (61)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu