Drosmīga etno motīvu kolekcija "Lāčplēsis" Maskavā (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šī ir jau otrā reize, kad jaunais un ambiciozais latviešu modes nams NARCISS piedalās prestižajā starptautiskajā modes nedēļā Russian Fashion Week (2010. gada 1. - 6. aprīlis). NARCISS 4.aprīlī Maskavā demonstrēs savu rudens/ziemas 2010./2011. kolekciju „Lāčplēsis”.

Russian Fashion Week (RFW) neapšaubāmi ir īpašs Krievijas modes pasaules notikums, ko atzīst starptautiskā sabiedrība un kas iekļauts lielāko starptautisko modes nedēļu kalendārā. NARCISS uzskata par lielisku iespēju atkal piedalīties RFW un cer, ka šogad turpināsies 2009.gada rudenī, iepriekšējās RFW laikā, veiksmīgi sāktā sadarbība ar partneriem Krievijā. „Krievija mums ir īpašs tirgus, un ceram, ka šeit īpaši silti sagaidīs mūsu jauno kolekciju, kurā tiek izmantotas arī dabiskās kažokādas un citi dabiski materiāli iztēli rosinošās pārsteidzošās kombinācijās,” cerības pauž modes nama NARCISS īpašniece un galvenā māksliniece Alise Trautmane.

Kā kolekcijas ideoloģisko koncepciju skaidro modes nama NARCISS īpašniece un galvenā māksliniece Alise Trautmane, tērpu izveidi iedvesmojis leģendārais latviešu eposa varonis Lāčplēsis, kura spēka avots bija nezinātājiem slēpts – tās bija Lāčplēša ausis. „Arī mūsdienu sievietei ir jāizcīna daudzas cīņas un jāizvēlas starp labo un ļauno, jābūt stiprai un vienlaikus satriecoši sievišķīgai,” skaidro A.Trautmane.

Kolekciju „Lāčplēsis” raksturo neitrāli dabiska un tai pašā laikā eleganti izsmalcināta krāsu palete: šokolādes brūnie, krēmkrāsas, ziloņkaula un bagāti niansēti pelēkbrūnie toņi. Arī šajā kolekcijā NARCISS palicis uzticīgs saviem principiem izmantot dabiskus un kvalitatīvus materiālus, cenšoties radīt pārsteidzošus maiga zīda un raupjas vilnas kontrastus, dažādus telpiskus auduma krokojumus, ieviešot abstrakti stilizētus etnogrāfiskus elementus (pīnes, karavīru apģērba detaļas) un nozīmīgu vēstījumu nesošus aksesuārus: dabiskas ādas elementiem rotātas cepures, ar dzintaru izšūtus cimdus, stilu harmoniski papildinošas oriģinālas somiņas.

Jaunā kolekcija „Lāčplēsis” jau tika demonstrēta starptautiskajā izstādē-gadatirgū PRET-A-PORTER PARIS (plašāk www.pretparis.com) 2010.gada 23.-26.janvārī. Latviešu modes nams NARCISS bija vienīgais Baltijas valstu pārstāvis, kas tika atlasīts, lai parādītu sevi šai vērienīgajā pasākumā, ko iecienījuši modes pasaules virzītāji ne tikai no Eiropas, bet arī Japānas, Tuvajiem un Tālajiem Austrumiem.

Līdz pat aprīļa beigām kolekcija „Lāčplēsis” pieejama britu modes veikalu pārstāvjiem un medijiem – kolekcija skatāma multizīmolu šovrūmā AMAKA Londonā (www.amaka.co.uk).

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu