11.septembra glābējiem kompensācijās maksās 657 miljonus (25)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ņujorkas valdība piekritusi izmaksāt kompensācijas kopumā 657,5 miljonu dolāru apmērā tūkstošiem glābšanas dienestu darbinieku un tiem, kas attīrījuši 2001.gada 11.septembrī sabrukušo dvīņu torņu drupas.

Runa ir par vairāk nekā 10 tūkstošiem prasītāju, kas apgalvo, ka gaisā esošie celtniecības putekļi un dūmi sabojājuši viņu veselību, viņiem parādījušās elpceļu problēmas, dažiem, pēc pašu teiktā, pat esot attīstījies vēzis.

Glābēji un citi speciālisti pavadījuši traģēdijas vietā daudzas nedēļas, un ne visi bijuši attiecīgi apdrošināti, lai veiktu šāda veida darbus.

Nauda kompensāciju izmaksai tiks ņemta no speciāla valsts apdrošināšanas fonda. Katram prasītājam piešķiramo kompensācijas apjomu noteiks eksperti un juristi. Individuālo kompensāciju apjoms varētu būt no pāris tūkstošiem līdz vairāk nekā miljonam dolāru.

Vienošanās panākta ilgu tiesas procesu gaitā.

Tiek izteikts viedoklis, ka tiesu darbi būtiski samazinājuši apdrošināšanas fonda līdzekļus. Juridiskajai palīdzībai šobrīd iztērēti 200 miljoni dolāru.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu