Dombrovska vadītajai valdībai aprit gada jubileja (58)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Šodien aprit gads, kopš Saeima apstiprināja Valda Dombrovska (JL) vadīto valdību.

Kā vakar Saeimas deputātiem uzsvēra premjers, savu svarīgāko uzdevumu valdība šajā laikā ir paveikusi - valsts maksātnespēja ir novērsta, ekonomiskās krīzes smagākais punkts ir pārvarēts, un ir panākta finanšu un ekonomikas sistēmas stabilizēšanās, kas ir nepieciešamais pamats turpmākajam darbam pie valsts konkurētspējas kāpināšanas un ekonomiskās darbības atjaunošanas.

"Ekonomikas atjaunošanas jomā ir daudz darīts un iesākts. Pakāpeniski, bet atjaunojas Latvijas labais vārds pasaulē, mūsu valsti pat dzird pieminam kā paraugu krīzes pārvarēšanā citām valstīm," uzsvēra premjers.

Dombrovskis norādīja, ka viens no stabilizācijas iemesliem ir arī Latvijas veiksmīgās sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem un to rezultātā panāktās vienošanās, kas daudzviet tiek kritizētas, tomēr ir vienīgā pašlaik iespējamā alternatīva. Jebkurš cits aizdevums valstij izmaksātu papildus 200 miljonus latu gadā, attiecīgi radot pienākumu par šo summu papildu samazināt līdzekļus algām, pensijām, uzņēmumu atbalstam, norādīja premjers.

Valdības darbības laiks ir ierobežots, atlikušā perioda svarīgākais uzdevums būs pārdomāta un reālistiska ekonomiskā un fiskālā ietvara izstrāde vidējam termiņam - līdz 2013.gadam, saliekot kopā makroekonomiskās prognozes, nepieciešamos budžeta konsolidācijas pasākumus un galvenās veicamās reformas ar to ekonomiskās ietekmes izvērtējumu, lai panāktu Māstrihtas kritēriju izpildi un pievienošanos eirozonai 2014.gadā, atzina premjers.

Jau ziņots, ka Dombrovska valdība ir 34.Ministru kabinets neatkarīgas Latvijas Republikas laikā. Līdz 1940.gadam kopumā bijušas 19 valdības, astoņas no tām vadījis Kārlis Ulmanis. Laikā no 1990.gada Latvijā bijušas 14 valdības, no kurām trīs vadīja Andris Šķēle (TP), bet divas Ivars Godmanis (LPP/LC) un Aigars Kalvītis (TP).

Dombrovska veidotajā valdībā ietilps partija "Jaunais laiks", Tautas partija, Zaļo un zemnieku savienība, "Pilsoniskā savienība" un apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu