Kolātam un NRTP būšot jāatbild par dāsnajām prēmijām (48)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pret vairākām esošajām un bijušajām Latvijas Radio (LR) un Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) amatpersonām sākts kriminālprocess saistībā ar prēmiju un piemaksu piešķiršanu, tā, atsaucoties uz tiesībsargājošo iestāžu sniegto informāciju, ziņo laikraksts „Diena”.

Kriminālprocess saistīts ar prēmijām un piemaksām LR darbiniekiem laikā no 2001. līdz 2006.gadam - Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktās pārbaudes rezultāti ļauj secināt, ka prettiesiski iztērēti vismaz 114 743 latu.

Pats Dzintris Kolāts piektdienas vakarā mikroblogošanas vietnē Twitter apstiprināja, ka pret viņu sākts kriminālprocess. Viņš esot liecinieka statusā un joprojām uzskata, ka viss ir darīts tiesiski.

Tiesībsargājošās iestādes secina, ka piecu gadu laikā Dzintris Kolāts no Latvijas radio finanšu līdzekļiem prettiesiski saņēmis vismaz 49 000 latu.

Savukārt pret esošajiem un bijušajiem Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) locekļiem kriminālprocess sākts tādēļ, ka viņi ar saviem lēmumiem esot atbalstījuši prettiesisku pabalstu un prēmiju izmaksu.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu