"Telšu pilsētiņas" dibinātājs šodien vēlreiz mēģinās piketēt pie Rīgas domes (21)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Telšu pilsētiņas" dibinātājs Gints Gaiķēns šodien plāno piketēt pie Rātsnama, lai pievērstu uzmanību bezdarba problēmai.

Gaiķēns savu piketu Rīgas domē pieteicis oficiāli. Pasākumu iecerēts rīkot no plkst.16 līdz 18. Piketa mērķis definēts kā "politiskās atbildības aktualizēšana", un kā paredzamā darbība pieteikta "bezdarbnieka pacelšanās pie Rīgas domes ar pacēlāja palīdzību". Plānots, ka pasākumā varētu piedalīties 50 cilvēku.

Rīgas dome Gaiķēnam neliegs piketēt pie Rātsnama, bet akcijā nedrīkstēs izmantot pacēlāju, skaidroja Rīgas pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča (LPP/LC) preses sekretārs Uģis Vidauskis.

Vidauskis norādīja, ka Gaiķēns par plānoto piketu pašvaldību informējis laicīgi un šis pieteikums izvērtēts likumā noteiktajā kārtībā. Pašvaldība lūgusi sniegt papildu informāciju par iecerēto pacēlāja izmantošanu, bet akcijas rīkotājs uz šo lūgumu neesot reaģējis.

Tādēļ pašvaldība piketu ļaus rīkot, bet pasākumā šādas ierīces izmantošana nebūs atļauta, norādīja Vidauskis.

LETA jau ziņoja, ka 13.janvārī pašvaldībā nepieteiktā akcijā Gaiķēns iznomātā pacēlājā vēlējās pacelties līdz Rīgas vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) kabineta logiem, bet Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieki šo pasākumu izjauca, saslēdzot vīrieti roku dzelžos, izvelkot no pacēlāja groza un aizvedot uz policijas iecirkni protokola noformēšanai.

Gaiķēns turēja rokās plakātu ar uzrakstu "Šleser! Solīji 50 000 [darba vietu], dod vienu". Protestētājs atgādināja, ka Šlesers pirms pašvaldību vēlēšanām "Arēnā Rīga" pasākuma laikā pacēlies augstu virs skatītāju galvām, solot tūkstošiem jaunu darba vietu, tomēr līdz šim šos solījumus neesot pildījis.

Tagad Gaiķēns savu piketu Rīgas domē pieteicis oficiāli.

Vidauskis norādīja, ka pašvaldība no Gaiķēna pieprasīja papildu informāciju par līdzekļiem, kādus plānots pielietot pasākumā. "Likumā ir skaidri definēts, kas ir pikets un kādu atribūtiku tajā var lietot. Tādēļ pašvaldība pieprasījusi papildu informāciju."

RPP sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane aģentūru LETA informēja, ka Gaiķēnam "pacēlāja akcijas" dēļ noformēti divi administratīvā pārkāpuma protokoli - par nesaskaņota pasākuma rīkošanu un nepakļaušanos policijas prasībām.

Lūgts paust attieksmi par Gaiķēna iecerēto akciju pie Rātsnama, Šlesers uzsvēra, ka "šovus var taisīt visādus", bet var arī satikties un risināt problēmas pārrunu ceļā.

"Kāpēc jāceļas ar pacēlāju pie maniem logiem, ja var nākt un runāt kabinetā? Tādas akcijas domātas tikai uzmanības piesaistīšanai, nevis problēmu risināšanai," uzskata vicemērs.

Kā ziņots, Gaiķēns pērn novembra beigās sāka protesta akciju pie valdības ēkas, kuras rezultātā iepretim Ministru kabinetam izveidojusies "telšu pilsētiņa".

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu