ĀM brīdina ceļotājus par došanos uz Haiti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ārlietu ministrija (ĀM) saistībā ar Haiti pagājušajā nedēļā notikušo zemestrīci papildinājusi brīdinājumus ceļotājiem, vēstot par situāciju šajā valstī.

ĀM savā mājaslapā informē tūristus, ka šā gada 12.janvārī Haiti satricināja septiņas balles stipra zemestrīce. Stipri bojāta infrastruktūra, tajā skaitā ēkas Portoprensas apkārtnē.

ĀM lūdz paziņot Konsulārajam departamentam par Latvijas valstspiederīgajiem, kuri šobrīd atrodas Haiti teritorijā, pa tālruņiem 67 01 63 64 vai 29 28 73 98.

Tā kā Haiti nav Latvijas pārstāvniecības, ĀM atgādina, ka konsulāro palīdzību iespējams saņemt citu Eiropas Savienības dalībvalstu pārstāvniecībās.

Jau iepriekš ĀM mājaslapā bija ievietots brīdinājums ceļotājiem par došanos uz Haiti. Latvijas iedzīvotājiem tiek ieteikts nedoties uz šo valsti, ņemot vērā, ka tajā ir nestabila drošības situācija, proti, valstī ir paaugstināts noziedzības līmenis, iespējami bruņoti laupīšanas gadījumi un uzbrukumi ārvalstu tūristiem.

Tāpat pirms došanās uz Haiti tiek ieteikts iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī personas repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, kā arī reģistrēties ĀM konsulārajā reģistrā.

Jau ziņots, ka postoša septiņas balles spēcīga zemestrīce pagājušajā nedēļā skāra Haiti galvaspilsētu Portoprensu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu