Bērnu slimnīca slēdz līgumu ar korupcijas skandālā iesaistītu firmu (65)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas Bērnu klīniskā universitātes slimnīca pirmdien nolēmusi līgumu par slimnīcas telpu rekonstrukciju slēgt ar slimnīcas korupcijas skandālā minēto firmu Pamats, ziņo diena.lv . Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā publiski pieejamā informācija liecina, ka darbu līgumcena ir 583 249 lati.

Pievienots "Delna" komentārs, 4.- 6.rindkopa

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca vēlāk izplatījusi paziņojumu, kurā norāda, ka  konkurss, kura ietvaros paredzēti arī rekonstrukcijas darbi divos slimnīcas korpusos, izsludināts 14. decembrī, tajā pieteikušies 11 pretendenti, bet par saimnieciski izdevīgāko noteikts SIA Rīgas firma „Pamats” piedāvājums, kuram bijusi arī zemākā cena.

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca pretendentu - SIA Rīgas firma "Pamats" no dalības iepirkuma procedūrā neizslēdza, jo vērtēšanas laikā netika konstatēti Publisko iepirkumu likuma 39.panta pirmajā daļā noteiktie izslēgšanas gadījumi.

Diena.lv atgādina, ka rudenī saistībā ar iespējamu kukuļošanu tika aizturēti slimnīcas valdes loceklis Arnis Kramzaks un saimniecības direktors Aivars Lisenko (TP), kā arī slimnīcas jaunā korpusa būvuzraugu pārstāvis SIA Projektu vadības un attīstības birojs valdes loceklis Raitis Muižnieks un būvnieku SIA Rīgas firma Pamats līdzīpašnieks Aleksandrs Kreicers.

"Delna": Bērnu slimnīcas būvdarbu konkursa iznākums ir katastrofa

Korupcijas skandālā iesaistītās SIA Rīgas firma "Pamats" uzvara Bērnu slimnīcas būvdarbu konkursā ir katastrofa no sabiedrības uzticēšanās viedokļa, uzskata "Sabiedrības par atklātību - Delna" juridiskā analītiķe Aiga Grišāne.

"Ir traģiski, ka Bērnu slimnīca ir atkal saistīta ar šo firmu būvniecības iepirkumā," sacīja Grišāne, pēc kuras domām, pārkāpumi un publiski izskanējušās detaļas saistībā ar minēto uzņēmumu veido diezgan smagas apsūdzības, ievērojami mazinot ticamību, ka šoreiz būvdarbi notiks godīgi.

Grišāne nenoliedz, ka šinī gadījumā varētu pastāvēt arī situācija, ka iepirkuma nolikums nav paredzējis iespēju atsijāt pretendentus, kas radījuši aizdomas par koruptīvu rīcību un naudas līdzekļu izšķērdēšanu. Taču, pat ja arī nepastāv juridiski tiesisks veids, kādā slimnīca varētu neslēgt līgumu ar "Pamatu", Veselības ministrijai un arī citām iestādēm būtu rūpīgi jāseko līdzi līguma izpildei, rūpīgi vērtējot jebkādu izmaiņu lietderību būvniecības tāmēs, uzskata "Delnas" pārstāve.

Komentāri (65)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu