8 sīkumi interjerā, kas ievērojami atvieglos dzīvi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Reizēm nemaz nevajag daudz, lai interjers izmainītos par 180 grādiem – veicot remontu, reti tiek padomāts par kādiem maznozīmīgiem sīkumiem, piemēram, ziepju dozatora iebūvēšanu virtuves skapītī, taču tie ārkārtīgi maina telpas izskatu un funkcionalitāti. Lūk, astoņi sīkumi, par kuriem ir vērts piedomāt pirms mājokļa pārveidošanas.

1. Iebūvēts ziepju dozators

Daudziem iebūvēts ziepju dozators šķitīs bezjēdzīgs un tēriņi šādam sīkumam - teju naudas izmešana. Tomēr virtuves virsmā iebūvēts ziepju dozators aizstās ziepju traukus un izlietnes malā vairs nestāvēs ziepju pudele. Turklāt ziepju dozators ilgtermiņā izmaksās lētāk nekā ziepju iegāde ik mēnesi – ziepju dozatorā iepildi šķidrās ziepes vai arī trauku mazgājamo līdzekli, kas iegādāts lielajos iepakojumos.

2. Atvilktnes ar sliedes bremzi

Nekas nav tik kaitinošs kā atvilktņu aizciršanās un trauku nošķindēšana. Savukārt atvilktnes ar sliedes bremzi samazinās ātrumu, kādā cērtas ciet atvilktne, un tā lēnām aizvērsies pati. Tas saudzē traukus, kas atrodas atvilktnē, kā arī savā ziņā ir teju vai nomierinoši.

3. Milzīgas atvilktnes virtuves skapīšos

Virtuves iekārtošana dažkārt nonāk līdz dilemmai – ierīkot skapīšus ar plauktiņiem vai atvilktnes? Plauktu skapīši dažkārt ir šķietami ietilpīgāki un tajos ir vieglāk uzturēt kārtību, tomēr atvilktnes virtuves skapjos ir daudz parocīgākas. Pirmkārt, tās ir pārskatāmākas nekā plaukti – tajās ir vieglāk atrast visu nepieciešamo. Otrkārt, atvilktnes ir gaišākas – virs plauktiem būtu jāiebūvē apgaismojums, bet atvilktnēm pietiks ar saules vai istabas gaismu. Ņem vērā – atvilktnēm, kurās glabājas trauki, ir jābūt ar sliedes bremzi.

4. Apgaismojums virs virtuves virsmas

Šāds apgaismojums ir daudziem, taču vai tas ir piemērots darbam virtuvē? Virs virtuves virsmas iebūvētas LED spuldzes krietni atvieglos darbu un arī vizuāli uzlabos virtuves interjeru.

5. Gaismas slēdži ar kontrolējamu apgaismojuma stiprumu

Ierastie gaismas slēdži var būt parocīgi un ekonomiski, tomēr tādās telpās kā dzīvojamā istaba un guļamistaba reizēm nepietiek ar pilnīgu tumsu vai spilgtu dienas gaismu. Slēdzis ar kontrolējamu apgaismojuma stiprumu būs ārkārtīgi liels interjera papildinājums, jo ar šādu ierīci būs iespējams pielāgot gaismas stiprumu konkrētajai situācijai vai dienas daļai.

6. Koda atslēga garāžai

Kods ļoti atvieglo un paātrina durvju atvēršanu - citādi laiks tiktu aizvadīts, rakājoties somā pēc atslēgām. Pie garāžas durvīm vienkārši uzspied kodu un ej iekšā.

7. Mājas ieejas apgaismojums ar kustību sensoru

Šis punkts attiecas gan uz privātmāju ieejas durvīm, gan daudzdzīvokļu māju kāpņu telpām – nekas nav nepatīkamāks par taustīšanos tumsā un paklupšanu aiz kāda pakāpiena vai durvju paklājiņa malas.

8. Automatizēta laistīšanas sistēma

Laistītāji, kas periodiski paši ieslēdzas un aplaista augus, kamēr mājinieki atrodas darbā vai atvaļinājumā, uzturēs augus svaigus un veselīgus pat viskarstākajās un sausākajās vasarās. Uzstādi automatizēto laistīšanas sistēmu mauriņā vai dārza dobē un bez lieka uztraukuma dodies darba gaitās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu