Kā izmantot Espresso kafijas automātu?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vai vēlies dienu iesākt ar tasi uzmundrinošas kafijas? Iespējams, espresso ir tieši tas, kas tev nepieciešams. Kā zināms, tā ir stiprākā kafija, ko dzer vien nelielā daudzumā, lēnām izbaudot katru malku. Bet interesanti, ka klāt tiek dota arī glāze ūdens, ko izdzert pēc tam. Dzēriens tiek gatavots īpašā kafijas automātā, kura nosaukums, jāsaka gan, nav nekas ārkārtīgi pārsteidzošs - espresso kafijas automāts. Ja arī tu vēlies izbaudīt šo stipro kafiju, bet nezini, kā to pagatavot, tad šis raksts varētu noderēt.

Iespējams, kādam šķiet, ka lai pagatavotu patiesi gardu kafiju, nepieciešams tam veltīt daudz laika. Bet tā nav vienmēr. Kafijas automāti ir dažādi, iespējams iegādāties aparātus ar tādām papildus funkcijām kā automātiskā attīrīšanās un atkaļķošanās, iebūvētās dzirnaviņas, enerģijas taupīšanas režīms, dažādu tilpumu programmēšana u.c. Bet ne visiem nepieciešamas šīs funkcijas. Nopirkt var arī parastākus kafijas automātus, arī espresso kafijas automātus, turklāt par draudzīgām cenām.

Ja jau esi iegādājies savu espresso kafijas automātu, bet īsti nezini, kā ar to rīkoties, noteikti vajadzētu izlasīt klāt pievienoto instrukciju. Ja tomēr informācija šķiet pārāk sarežģīta, tad tālāk minētie soļi palīdzēs. Šeit būs 10 soļi espresso kafijas pagatavošanai:

  1. Pirms kafijas automāta lietošanas iztīri visas automāta noņemamās daļas ar siltu ūdeni un atstāj nožūt.
  2. Lai pagatavotu kafiju, piepildi ūdens rezervuāru ar ūdeni, nepārsniedzot maksimālo iedaļu. Atceries nomainīt ūdeni pirms nākamās kafijas gatavošanas reizes! Starp citu, noderīgi zināt, ka ūdens, ko izmanto kafijas pagatavošanai arī ir svarīgs un var ietekmēt garšu. Centies izmantot tikai filtrētu ūdeni, ja vēlies, lai automāts darbotos ilgāk.
  3. Pēc tam ievieto ūdens trauku kafijas aparātā un ieslēdz to, lai tas sāk sildīt ūdeni. Kā jau iepriekš noskaidrojām, kafijas automāti ir dažādi. Ir tādi espresso kafijas automāti, kas apvienoti ar parasto kafijas automātu, automātiskie un pusautomātiskie espresso kafijas automāti. Aparāts var būt aprīkots ar boileri vai termobloku un atšķirība ir tajā, ka termobloks ūdeni uzsilda nekavējoties, taču, ja sildelements ir boileris, tad Tev nāksies uzgaidīt (atkarībā no tava automāta izmēra, gaidīšanas laiks var būt līdz pat 45 minūtēm), tādēļ var sākt sildīt ūdeni vēl pirms nākamo soļu izpildīšanas.
  4. Tikmēr nepieciešamo porta filtru piepildi ar vēlamo kafijas daudzumu. Droši ber kafiju iekšā ar karoti un ar stampu (mazu ierīci ar nelielu rokturi) saspaidi. Tas nodrošinās to, ka kafija ir pietiekami saspiesta, lai pagatavotu patiešām spēcīgu espresso. Ja tomēr ieliki par daudz kafijas, to tāpat ar karoti vari izņemt.
  5. Pēc tam porta filtru ievieto tam paredzētajā vietā (kafijas automāta priekšējā daļā) un viegli pagriez pulksteņrādītāja virzienā līdz izdzirdi klikšķi. Tas nozīmē, ka porta filtrs ir ievietots pareizi un nofiksēts.
  6. Tad attiecīgajā vietā zem dzēriena gatavotāja novieto tasi un piespied “brūvēšanas” pogu (var būt apzīmēta kā tasīte).
  7. Kad mazā kafijas tasīte piepildīta, izslēdz pogu.
  8. Tagad vari pagatavot piena putas. Pienu ielej nelielā trauciņā ar rokturi (vari atsevišķā tasītē), bet nepārpildi vairāk kā vienu trešdaļu šī trauciņa, un turi to zem putotāja tā, lai putotājs atrastos gandrīz trauciņa apakšā. Ieslēdz putotāju.
  9. Kad esi pietiekami saputojis pienu un ieguvis vēlamo masu, putotāju izslēdz. Atceries to vienmēr uzreiz pēc lietošanas notīrīt, citādi vēlāk, kad piens būs sakaltis, to izdarīt būs daudz grūtāk!
  10. Nākamais solis ir pievienot saputoto pienu tasītei ar espresso kafiju (tādā daudzumā, cik nu pats vēlies).

Tas arī viss. Izbaudi!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu