Galvenokārt Latvijas austrumu daļā piektdien gaidāms pērkona negaiss

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien vietām Latvijā - pārsvarā austrumu novados - gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Priekšpusdienā, virzoties no rietumiem uz austrumiem, atmosfēras fronte un daži lietus mākoņi turpinās šķērsot valsts centrālo daļu. Sākot no rietumiem, laiks skaidrosies, un vakarā mākoņi saglabāsies galvenokārt tikai Latgalē.

Pērkona negaiss vietām atnesīs stipru lietu un vēju, iespējama arī krusa. Valdošais būs lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Gaisa temperatūra būs +26..+31 grāds, par grādu mazāk pretvēja krastā, bet stipru nokrišņu laikā gaiss atdzisīs līdz +19 grādiem.

Rīgā dienas pirmajā pusē saglabāsies lietus un pērkona negaisa varbūtība, pievakarē gaidāmas skaidras debesis. Iegriezīsies mērens ziemeļrietumu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra+28 grādi.

Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals un aukstā atmosfēras fronte. Gaisa spiediens 763-765 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka daudzviet, arī galvaspilsētā, līdz nedēļas izskaņai saglabāsies augsta ugunsbīstamība mežos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu