Jelgavā velosipēdistiem aizliedz mīties pār Mītavas gājēju tiltu (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jelgavā nolemts velo satiksmei slēgt gājēju tiltu pār Driksas upi, pirmdien vēstīja LNT "900 sekundes". Šāds lēmums pieņemts, uzklausot iedzīvotāju sūdzības, turklāt uz tilta piedzīvoti vairāki negadījumi. Turpmāk velobraucēji šo tiltu drīkstēs šķērsot, stumjot velosipēdu pie rokas.

Kā skaidro Jelgavas pašvaldībā, Mītavas tilta gali ir ar strauju nolaidumu, tāpēc velobraucēji šeit mēdz uzņemt ievērojamu ātrumu. "Drošāk visiem satiksmes dalībniekiem, tomēr, būs ja visi pār tiltu ies kājām," saka pašvaldības iestāde ”Pilsētsaimniecība” vadītājs Māris Mielavs.

Jelgavas domē tika apsvērta ideja tilta galos ieviest kādus fiziskus ierobežojumus, gulošos policistus vai ko tamlīdzīgu, lai velobraucēji nevarētu uzņemt pārāk lielu ātrumu, taču šī doma tika atmesta, jo ierobežojums traucētu visiem, ne tikai velobraucējiem.

Rezultātā pirms pāris dienām abos krastos pie tilta uzbrauktuvēm ir uzstādītas jaunas ceļazīmes. Tās norāda uz to, ka velobraucējiem pirms tilta šķērsošanas no velosipēda ir jānokāpj un tālāk jādodas kājām, velosipēdu stumjot pie rokas.

Raidījums gan pārliecinājies, ka liela daļa velobraucēju jaunos ierobežojumus vai nu vēl nav pamanījuši, vai neievēro. Aptaujātie braucēji ierobežojumu vērtē negatīvi, norādot, ka ar velosipēdu ir iespējams laicīgi nobremzēt, turklāt neesot redzēts, ka kāds būtu uz tilta notriekts. 

Tomēr ir pilsētnieki, kuri uzskata pretēji, jo Mītavas tilts, kas savieno Driksas kreiso krastu un Pasta salu, kļūst par arvien populārāku atpūtas vietu. Ņemot vērā pieaugošo apmeklētāju plūsmu, lielākā daļa gājēju un arī daļa velobraucēju tomēr uzskata, ka tiltam gājēju ceļa statusa piešķiršana nāks par labu drošībai.

“Uzskatu, ka pavisam noteikti bija vajadzīgs. Redzēts, kad svētki notiek, vadi pārlikti pāri, cilvēki ar riteņiem nokrīt, vairākas reizes ātrie atbrauca,” apgalvoja gājējs Reinis. “Man gandrīz uzbrauca viens cilvēks, tāpēc es atbalstu šo,” pastāstījušas jelgavnieces Līga un Alise.

Jaunie noteikumu izpildes uzraugi ir Jelgavas pašvaldības policija. Filmēšanas laikā policija apkārtnē nebija manāma un daļa velobraucēju turpināja tiltu šķērsot tāpat kā iepriekš. Pašvaldībā uzsver, ka galvenais uzdevums ir drošības uzlabošana, nevis sodīšana, tomēr bezkaunīgākajiem pārkāpējiem gan būšot jārēķinās ar naudas sodu.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu