Lai saldāks miegs - 15 noderīgi padomi guļamistabas iekārtojumam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Bezmiegs ir viens no mūsdienu izplatītākajām miega traucējumiem, kas kādā dzīves posmā skar ikvienu. Dažkārt tas ir kādas slimības simptoms, dzīvesveida sekas, ilgstošs stress vai raizes par kādu notikumu vai dzīves stāvokli. Viens no veidiem, kā uzlabot miegu, ir arī pareiza guļamistabas iekārtošana, kas garantēs veselīgu miegu visas nakts garumā.

1. Guļamistabu krāso nomierinošos toņos, piemēram, pasteļkrāsās, neitrālos vai pelēkos toņos. Šajā telpā īpaši vajadzētu uzmanīties no košiem un uzbudinošiem toņiem.

2. Lūko pēc vēsajiem toņiem, piemēram, zilā, zaļā vai violetā, bet izvairies no siltajiem toņiem – sarkanā, oranžā un dzeltenā. Vēsie toņi palēnina sirds ritmu un samazina asinsspiedienu, kas palīdzēs iemigt.

Foto: Unsplash

3. Telpas iekārtojumā izmanto mīkstus paklājus un polsterētas mēbeles. Paklāji un mēbeles absorbēs trokšņus, radīs patīkamu gaisotni un izskatīsies stilīgi.

4. Integrē telpā istabas augus. Telpaugi gan attīra gaisu, gan arī tiem ir pozitīva ietekme uz garastāvokli – tie spēj nomierināt un uzlabot omu.

5. Izrotā guļamistabu ar augiem, kuru aromāts spēj iemidzināt, piemēram, lavandu, bergamoti vai kumelītēm. Šie augi ne tikai iemidzinās, bet arī lieliski iederēsies jebkuras telpas interjerā.

Foto: Unsplash

6. Telpas iekārtojumā izmanto mēbeles, kas ražotas no dabiskiem materiāliem, piemēram, koka vai bambusa, akmens vai cementa.

7. Aizsedz logus ar tumšiem aizkariem, kas mazinās trokšņus un neļaus telpā iespīdēt ielas apgaismojumam.

8. Mēbeles guļamistabā izkārto simetriski. Daži psihologi apgalvo, ka simetrisks izkārtojums nomierina prātu un spēj nodrošināt kvalitatīvu miegu.

9. Guļamistabā vienmēr noderēs pāris koka naktsgaldiņi ar atvilktnēm, kur salikt visus sīkumus. Izmētāti krāmi, nieciņi un citas lietas, kas reizēm mētājas uz galdiem, zemapziņā spēj izraisīt pat depresiju.

Foto: Unsplash

10. Nomaini mazu gultu pret krietni lielāku – lielākā varēsi vāļāties, vārtīties, grozīties bez bažām, ka kādā mirklī izkritīsi ārā no gultas.

11. Izvēlies pareizu gultas augstumu. Kad apsēdies uz gultas un pēdas noliec uz grīdas, augšstilbiem un apakšstilbiem jābūt taisnā leņķī.

12. Pēc Fen Šui ekspertu uzskatiem, gultas galvgalim ir jābūt biezam un vienlaidus - robotie un vītie galvgaļi gultai nederēs. Tāpat gultas galvgalis nedrīkst būt vērsts pret sienu, kurā atrodas durvis, kā arī pret sienu, aiz kuras atrodas tualete vai virtuve.

13. Tāpat Fen Šui piekritēji iesaka nekarināt lustras vai līdzīgas formas dekorus virs gultas. Virs gultas nevajadzētu atrasties gaismekļiem vai ieslīpiem griestiem, kas laika gaitā var raisīt klaustrofobijas simptomus.

14. Guļamistabas lampās skrūvē spuldzītes ar samērā zemu jaudu. Izvēlies tādas spuldzes, kas rada siltu apgaismojumu, piemēram, dzeltenu vai oranžu gaismu, bet izvairies no auksta apgaismojuma, piemēram, zilām un zaļām gaismām.

Foto: Unsplash

15. Turi elektroierīces, gadžetus un tehniku ārpus guļamistabas. Samaini digitālo modinātāju pret tradicionālo mehānisko pulksteni, bet televizoru pret grāmatām un žurnāliem. Šo ierīču radītā gaisma var bojāt miega kvalitāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu