Arhibīskaps Stankevičs aicina nebalsot par tiem, kuri "gļēvi peld pa straumi" (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Aicinot pildīt pilsoņa pienākumu un piedalīties vēlēšanās, Latvijas Romas Katoļu baznīcas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs mudina pilsoņus vēlēšanās svītrot visus tos, "par kuru godprātību ir kaut mazākā šaubu ēna".

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svinībās, Aglonā, Stankevičs šovakar atgādināja, ka oktobrī notiks Saeimas vēlēšanas un tautas izvēle noteiks, kuri būs mūsu priekšstāvji nākamajos četros gados .

Stankeviča ieskatā, Latvijai uzplaukt un ziedēt, kā arī pilnā mērā piepildīt savu misiju Dieva plānā traucē "alkatības, slimīgu ambīciju, varaskāres, savtīgu interešu un viltus ideoloģiju grēks". 

Baznīcas galva aicināja skatīties nevis uz vēlēšanu kandidātu deklarācijām un vārdiem, bet izvērtēt viņu līdzšinējos darbus.

"Ja vārdi nav saskanējuši ar darbiem, izvēlēsimies citus pretendentus. Aicinu ikvienu izpildīt savu pilsoņa pienākumu, piedaloties vēlēšanās. Aicinu izmantot savas tiesības svītrot tos kandidātus, par kuru godprātību ir kaut mazākā šaubu ēna, un likt plusiņus tiem, kuriem uzticaties," mudināja arhibīskaps.

Viņš kā galveno vērtēšanas kritēriju aicināja izvēlēties kandidātu gatavību kalpot kopējam labumam, proti, visas tautas interesēm, un spēju pieņemt patstāvīgus lēmumus, "nevis gļēvi peldēt pa straumi".

Viņš arī pauda viedokli, ka Latvijas iedzīvotāju līdzšinējā masveida izbraukšana no valsts cita starp liecina par to, ka cilvēkos ir dziļš rūgtums par to, ka pastāv korumpētība. 

Arhibīskaps arī pauda prieku, ka pēdējā laikā sperti nozīmīgi soļi, lai sakārtotu gan obligātās iepirkuma komponentes (OIK), gan maksātnespējas administratoru, gan arī ātro kredītu jomu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu