No bankrotējušas ēstuves ASV līdz mājai Meksikā: atrasts slepens narkokurjeru tunelis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

ASV policija atradusi slepenu narkokurjeru tuneli, kas no aizvērtas KFC ātro uzkodu ēstuves pagraba Arizonā veda uz māju Meksikā, vēsta raidorganizācija BBC. 

Tunelis ir 180 metrus garš. ASV policija to atrada pagājušonedēļ un ir aizturējusi Arizonas dienvidos esošās ēkas īpašnieku. 

Foto: Scanpix

Policija 13.augustā uz ceļa apturēja automašīnu, ko vadīja Arizonā dzīvojošais Ivans Lopess. Ar policijas suņu palīdzību tika atrastas divas ar narkotikām piepildītas instrumentu kastes.

Policija norāda, ka pie Lopesa tika atrasti 118 kilogrami metamfetamīna, 21 kilograms heroīna, trīs kilogrami fentanila un seši grami kokaīna.

Policija pēc tam pārmeklēja Lopesa māju un viņam piederošo ēku, kurā kādreiz atradās slavenās ātro ēstuvju ķēdes KFC restorāns. Nepilnu metru platais tunelis sākās bijušās ēstuves virtuvē.

Foto: Scanpix

Tunelis veda otrpus robežai. Tas izgāja uz kādu māju Meksikā, kur lūkas durvis bija paslēptas zem gultas, norādīja policija.

Izmeklētāji uzskata, ka narkotiku pakas ar virvi tika vilktas pa tuneli, apejot robežsardzi uz ASV-Meksikas robežas.

Tunelis nav pirmais šāda veida atklājums. Pirms diviem gadiem Sandjego, Kalifornijā, tika atrasts gandrīz 800 metrus garš tunelis. Tas tika izmantots, lai transportētu "nepieredzētu daudzumu" kokaīna un marihuānas, toreiz sacīja likumsargi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu