Pārkāpējs izlaista terpentīnu, lai policijas suns nesaostu kontrabandas cigaretes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Pagājušās nedēļas izskaņā Rīgā, Bolderājas apkaimē, kāds iespējamais likumpārkāpējs izlaistījis terpentīnu, lai policijas suns nesaostu kontrabandas cigaretes, taču likumsargu četrkājaino palīgu nav izdevies apmuļķot - suns Darvins bijušās tualetes telpā atklājis lielu daudzumu kontrabandas cigarešu, informēja VP.

Valsts policija iepriekš sāktā kriminālprocesā bija ieguvusi informāciju par privātmāju Rīgā, Bolderājā, kur, iespējams, tiek glabātas nelegālās akcīzes preces.

Pagājušā svētdienā Bolderājas nodaļas policisti, pieaicinot policijas kinologu ar suni, ieradās konkrētajā privātmājā, lai veiktu sankcionēto kratīšanu. Ņemot vērā, ka policisti jau iepriekšējo kratīšanu laikā nebija ielaisti mājoklī, šoreiz durvju piespiedu atvēršanai bija pieaicināti Speciālo uzdevumu bataljona policisti.

Foto: Valsts policija

Policisti kopā ar kinologu un suni Darvinu sāka kratīšanu mājoklī. Vienā no privātmājā ierīkotajiem dzīvokļiem policisti atrada trīs blokus ar nelegālajām cigaretēm. Par cigarešu glabāšanu tika aizturēts jau iepriekš par šādiem pārkāpumiem administratīvi sodīts vīrietis.

Turpinot veikt kratīšanu šajā mājā, kur atrodas arī citi dzīvokļi un palīgtelpas, policisti saoda spēcīgu terpentīna smaku. Policistiem radās aizdomas, ka policijas sunim ar nodomu ir mēģināts sajaukt pēdas, visapkārt izlaistot terpentīnu.

Foto: Valsts policija

Izejot laukā no mājas, Darvins pieskrēja pie kādas palīgtelpas, kura arī bija pamatīgi aplaistīta ar terpentīnu. Suns apsēdās pie telpas, dodot kinologam norādes, ka tur varētu atrasties kas nelikumīgs. Policisti nolēma uzlauzt durvis, un izrādījās, ka šajā telpā, kas kādreiz kalpojusi par sauso tualeti, bija izveidots slēpnis, kas maskēts ar plēvēm. Telpā atradās liels metāla seifs, kurā bija ievietotas nelegālas cigaretes.

Kopumā tika izņemts 101 000 cigarešu ar Kazahstānas, Ukrainas un Baltkrievijas akcīzes markām. Lai telpā nodrošinātu cigarešu uzglabāšanu, tajā pat bija nodrošināta apkure.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka arī šīs cigaretes uzglabājis jau minētais aizturētais vīrietis, kurš dzimis 1977.gadā. Patlaban viņš izmeklēšanā atsakās sadarboties ar policiju.

Policijā sākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu. Par šādu pārkāpumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, piespiedu darbs vai naudas sods.

Atsavinātās cigaretes policija ir nodevusi glabāšanai Nodrošinājuma valsts aģentūrai līdz lēmuma par iznīcināšanu pieņemšanai.

Kinologs kopā ar suni Darvinu jau iepriekš snieguši labus rezultātus nelegālo cigarešu un narkotiku apkarošanas jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu