Par partijas "Jaunais laiks" vadītāju atkārtoti ievēl Repši (38)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien partijas "Jaunais laiks" (JL) kongresā atkārtoti par partijas vadītāju ievēlēts līdzšinējais priekšsēdētājs, aizsardzības ministrs Einars Repše. Balsojuma laikā tika iesniegti 536 biļeteni, no kuriem viens tika atzīts par nederīgu. Tomēr rezultātā par Repši nobalsoja 329 delegāti, bet par otru izvirzīto kandidātu JL partijas vadītāja amatam, ekonomikas ministru Krišjāni Kariņu (JL) balsoja 205 delegāti.

Līdz ar to Repše atbilstoši partijas statūtiem atkārtoti ievēlēts par partijas vadītāju uz divu gadu pilnvaru termiņu. Pēc rezultātu paziņošanas Repše partijas biedriem teica, ka "šo balsojumu uztver ļoti nopietni" un solīja "likt nost visu, kas kaut vismazākajā mērā varētu traucēt Latvijas valsts un latviešu tautas uzplaukumam. " JL līderis aicināja visus partijas biedrus uz līdzdarbību un solīja uzklausīt katra partijas biedra viedokli. Jaunievēlētais vadītājs deva uzdevumu partijas nodaļu vadītājiem nekavējoties organizēt darba apspriedes, uz kurām tiktu aicināti partijas priekšsēdētājs un valdes locekļi. Repše brīdināja, ka tās nedrīkst būt "sanāksmes ar "prezidiju" , tukšās sarunas pie kafijas tases." Viņaprāt tām ir jābūt nopietnām sarunām un diskusijām par atsevišķām reģiona problēmām. Repše uzsvēra, ka JL kopš tā vadītās valdības krišanas ir nācies darboties "politisko pretinieku spiediena apstākļos, jo pret JL tika vērsta apmelošana un dezinformācija." Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Repše 2001.gada augustā paziņojis, ka gatavs uzņemties jaunas labējas partijas veidošanu, taču par to vēlas saņemt vienreizēju honorāru USD 1 000 000 darbu uzsākot; AS "Hansabanka" atvērti divi konti ziedotājiem - viens domāts jaunveidojamās partijas vadītāja darbības nodrošināšanai, otrs - partijas turpmākā darba finansēšanai. Līdz ar to 2002.gada februārī partijas "Jaunais laiks" dibināšanas sapulcē ievēlēts par partijas priekšsēdētāju. 2002.gada oktobrī kandidējis 8.Saeimas vēlēšanās no JL saraksta un tajā ticis ievēlēts. Jau 2002. gada novembrī Saeima ar 55 deputātu balsīm apstiprinājusi Repšes veidoto valdību, tādējādi kļuvis par Ministru prezidentu. 2004.gada janvārī atkārtoti ievēlēts par JL priekšsēdētāju uz divu gadu pilnvaru termiņu, taču jau pēc neilga laika 2004.gada februārī paziņojis par savas vadītās valdības demisiju. 2004.gada februārī JL atkārtoti izvirzījusi premjera amatam, taču pārējās partijas atteikušās strādāt Repšes veidotajā valdībā. 2004.gada decembrī kļūst par aizsardzības ministru Aigara Kalvīša (TP) valdībā. Tomēr 2004.gada janvārī Saeima atbalstījusi parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidi Repšes finansiālo darbību pārbaudei sakarā ar publikācijām presē par Repšes iegādātajiem nekustamajiem īpašumiem, jo pēc plašsaziņas līdzekļu sniegtās informācijas, Repše 2003.gada laikā iegādājies septiņus nekustamos īpašumus, iedzīvodamies ievērojamos parādos un iztērējot gandrīz 324 000 latu.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu