Hodorkovskis aizvests uz Sibīriju (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NEWSru

Notiesātais Krievijas naftas magnāts Mihails Hodorkovskis nogādāts cietumā nomaļā Sibīrijas rajonā netālu no Ķīnas robežas. Tur viņam jāizcieš astoņu gadu cietumsods par krāpšanu lielos apmēros un izvairīšanos no nodokļu maksāšanas.

Krievijas bagātākais cilvēks, bijušais naftas pārstrādes uzņēmuma „Jukos” vadītājs pirmās divas nedēļas pavadīs karantīnā, kur viņam būs jāveic piespiedu darbi.

„Jukos” dibinātājs bija nopelnījis vairākus miljardus ASV dolāru un tika apsūdzēts personiskā labuma gūšanā, izmantojot Krievijas dabas resursus. Taču viņa atbalstītāji norāda, ka Hodorkovskis samaksāja tik augstu cenu par plāniem iesaistīties politikā un sniegto atbalstu Krievijas prezidenta Vladimira Putina pretiniekiem. Kopš 2003. gada Hodorkovskis atradās apcietinājumā kopā ar savu kolēģi Platonu Ļebedevu. Viņš sodu izcietīs Krievijas Ziemeļos.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu