Putnu gripa parādījusies arī Krievijas Eiropas daļā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nāvējošais putnu gripas vīruss acīmredzot nonācis arī Tulas apgabalā Krievijas Eiropas daļā apmēram 220 kilometrus uz dienvidiem no Maskavas, trešdien paziņoja Krievijas Lauksaimniecības ministrijas pārstāve.

"Pirmās pārbaudes liecina, ka Tulas reģionā mirušo putnu ķermeņos atrasts H5N1 vīrusa paveids. Bet tās ir tikai pirmās pārbaudes," sacīja ministrijas pārstāve, piebilstot, ka drīz būs oficiāls ministrijas paziņojums. "Pašlaik tiek pārbaudīta vīrusa ģenētiskā uzbūve un tā saistība ar šogad Sibīrijā atklāto vīrusu." Kā jau ziņots, Tulas apgabala Jandovkas ciematā pagājušajā nedēļā no putnu gripas miruši 220 mājputni. Varas iestādes ciematā izsludināja karantīnu un izdeva pavēli izkaut 3000 putnus. Līdz šim vīruss atklāts sešos Sibīrijas reģionos Krievijas austrumos, kā arī Urālos. Kopš 19.oktobra karantīna izsludināta divos rajonos Urālu dienvidos, kur apstiprinājušās aizdomas par putnu gripas uzliesmojumiem, kā arī 19 Urālu un Sibīrijas rajonos, kur iespējams putnu gripas uzliesmojums. Sākotnēji putnu gripas gadījumi parādījās nelielās privātās putnu audzētavās, bet šomēnes vīruss tika atklāts arī 460 000 vistu fermā Urālu dienvidos. Kopš putnu gripas uzliesmojumiem jūlija vidū Krievijā nokauti vairāk nekā 600 000 mājputnu. Vīrusa izplatība ir apstādināta un gripas uzliesmojumi mazinājušies, putnu gripu pārnēsājošajiem gājputniem atstājot Krievijas teritoriju, paziņoja Krievijas amatpersonas. Bīstamā H5N1 vīrusa paveida dēļ kopš 2003.gada Āzijā gājuši bojā vairāk nekā 60 cilvēku, un ar to inficējušies arī putni Eiropā. Līdz šim Krievijā nav ziņots par cilvēku saslimstību ar H5N1 vīrusu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu