Turcijā deviņiem cilvēkiem veic analīzes, bažījoties par iespējamu inficēšanos ar putnu gripu (1)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Deviņi cilvēki Turcijā nogādāti slimnīcā, lai veiktu viņu asins analīzes nolūkā pārbaudīt, vai viņi nav inficējušies ar putnu gripu, piektdien ziņo aģentūra "Anatolian".

Aģentūra vēsta, ka asins analīzes paņemtas deviņiem cilvēkiem, kas bijuši kontaktā ar inficētajiem baložiem. Turgutlu pilsētā Turcijas rietumos 15 dienu laikā miruši 40 mājas baloži. "[Inficēšanās] iespēja ar putnu gripu ir ļoti niecīga," aģentūra citē kādas veselības aizsardzības sistēmas amatpersonas teikto. "Taču Turgutlu slimnīca ir izrādījusi nepieciešamo piesardzību." Kā jau ziņots, Eiropas Savienības (ES) veselības un patērētāju tiesību aizsardzības komisārs Marks Kiprianu ceturtdien paziņoja, ka Turcijā konstatētais putnu gripas vīrusa paveids ir bīstams cilvēkiem. "Turcijā konstatētais vīruss ir ļoti patogēnais putnu gripas paveids H5N1," preses konferencē pavēstīja Kiprianu. Vīrusa paveids H5N1 ir bīstams arī cilvēkiem, un, ar to inficējoties, pēdējo divu gadu laikā Āzijā gājuši bojā jau vairāk nekā 60 cilvēku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu