No Latvijas atkritumu poligoniem izvestas jau vairāk nekā 433 tonnas nolietoto riepu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Riepu krāvumi Starta ielā. Ilustratīvs foto
Riepu krāvumi Starta ielā. Ilustratīvs foto Foto: Ieva Čīka/LETA

Līdz augusta vidum no Latvijas atkritumu apsaimniekošanas poligoniem ir izvestas jau 433,33 tonnas nolietoto riepu, liecina Latvijas Riepu apsaimniekošanas asociācijas (LRAA) biedru apkopotā informācija.

Šā gada pavasarī, kad tika dibināta LRAA, kā vienu no galvenajiem uzdevumiem tās biedri izvirzīja vēsturiskā riepu uzkrājuma samazināšanu. Pirmais solis bija izvietot 10 atkritumu poligonos visā Latvijā nolietoto riepu savākšanas konteinerus, kuros iedzīvotāji varēja nodot savas riepas. Savukārt līdz šā gada beigām bija plānots izvest pārstrādei 1000 tonnas šo vēsturiski uzkrāto riepu.

LRAA vadītāja Tīna Lūse norādīja, ka ar šīs iniciatīvas palīdzību asociācija sniedz savu ieguldījumu ilgtspējīgas riepu apsaimniekošanas veicināšanā un tādējādi arī nozares sakārtošanā. "Lai gan ir paveikts ievērojams darbs, ir svarīgi neapstāties pie sasniegtā. LRAA arī turpmāk strādās pie tā, lai savas kompetences ietvaros veicinātu vēsturiskā riepu uzkrājuma samazināšanos," norādīja Lūse.

LRAA apkopotā informācija liecina, ka no atkritumu poligoniem vides apsaimniekotājs SIA "Vidusdaugavas SPAAO" izveda 100,08 tonnas, SIA "ZAAO" - 100,06 tonnas, SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" - 60,71 tonnu, SIA "Piejūra" - 53,68 tonnas, SIA "Jelgavas komunālie pakalpojumi" - 38,94 tonnas, "AADSO" izveda 36,3 tonnas, SIA "ALAAS" - 34,46 tonnas, SIA "AP Kaudzītes" - 6,22 tonnas, bet SIA "Getliņi EKO" - 2,88 tonnas nolietoto riepu.

LRAA ir dibināta 2018.gada 27.martā un apvieno vadošos riepu realizācijas un apsaimniekošanas uzņēmumus. LRAA misija ir radīt ilgtspējīgu riepu apsaimniekošanas un pārstrādes sistēmu Latvijā, veidojot uzticamu, atbildīgu un uz ilgtermiņu vērstu nozares praksi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu