"Scania" pārtrauks ražot gadsimtu senu kravas auto tipu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Scania 2005.gada oktobrī plāno pārtraukt veselu gadsimtu ražoto T modeli - kravas automašīnu ar izvirzītu motora pārsegu. Kā viens no šāda lēmuma pieņemšanas iemesliem tiek minēts pēdējos 10 gados novērotais pieprasījuma kritums.

"Pēdējā desmitgadē ir krietni samazinājies pieprasījums pēc kravas automašīnām ar izvirzītu motora pārsegu, dodot priekšroku kravas automašīnām ar standarta kabīnēm," skaidro "Scania Latvia" direktors un valdes loceklis Ervīns Arents. Sākotnēji lielāks pieprasījums pēc kravas automašīnām ar motora pārsegu bija tādēļ, ka automašīnu motoriem bija nepieciešama daudz biežāka tehniskā apkope. Motora pārsegs ļāva viegli un ātri piekļūt motoram. Mūsdienās kravas automašīnām ir nepieciešama salīdzinoši mazāka tehniskā apkope, tāpēc viegla piekļūšana motoram vairs nav tik nozīmīga.

"Paceļot moderno kravas auto kabīni, var lieliski piekļūt gan dzinējam, gan citiem agregātiem," stāsta E.Arents un piebilst, ka "Scania Latvia" 12 darbības gados pārdotās "Scania" kravas automašīnas ar izvirzītu motora pārsegu veido tikai apmēram 1%.

"Latvijas klienti automašīnas ar izvirzīto motora pārsegu izvēlas vairāk tā imidža dēļ," komentē E.Arents un atzīmē, ka faktiski šādus auto izvēlas vairs tikai latīņamerikāņi un gangsteru filmu varoņi.

70.gados šādas konfigurācijas kravas automašīnas bija 50% no "Scania" kravas auto produkcijas, taču šobrīd tie ir tikai 2% vai 1000 vienības gadā pasaules mērogā.

"Domāju, ka gadsimts ir pietiekoši ilgs un nozīmīgs laiks vienas konfigurācijas automašīnas ražošanai," uzskata E.Arents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu