Lielveikalos sācies "Ziemassvētku iepirkšanās drudzis" (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas lielveikalos ir pieaudzis apmeklētāju skaits un sācies "Ziemassvētku iepirkšanās drudzis", atzīst aptaujātie lielveikalu vadītāji. Tirdzniecības centra "Mols" direktore Evija Majevska informēja, ka pastiprināta iepirkšanās un pircēju aktivitāte lielveikalā ir jau sākusies.

"Pircēji acīmredzot kļūst gudrāki un visus pirkumus cenšas veikt pēc iespējas ātrāk, neatliekot uz pēdējo brīdi. Šomēnes salīdzinājumā ar pērnā gada decembri apgrozījums ir palielinājies par 10%," sacīja Majevska. Vidēji "Molu" šogad apmeklē 95 000 apmeklētāju nedēļā, bet pēdējā laikā apmeklētāju skaits pieaudzis līdz 100 000 apmeklētāju. Arī tirdzniecības parka "Alfa" direktore Iveta Feldmane norādīja, ka pastiprināta pircēju aktivitāte jau ir sākusies. "Vidēji nedēļā mūs veikalu apmeklē līdz 170 000 apmeklētāju, bet pirmssvētku nedēļā to skaits noteikti pieaugs līdz 200 000 apmeklētāju. No pieredzes jau tagad varu teikt, ka iepirkšanās sestdienās un svētdienās lielā apmeklētāju skaita dēļ var būt apgrūtināta," sacīja Feldmane. Pēc Feldmanes aplēsēm, tirdzniecības parka apgrozījums šogad mēneša beigās palielināsies par 30% līdz 40%. Pircēju skaits un apgrozījums ir palielinājies arī tirdzniecības centrā "Origo". "Droši var apgalvot, ka sākusies lielā Ziemassvētku iepirkšanās un pieaudzis apmeklētāju skaits," sacīja centra mārketinga vadītāja Una Tukiša. Divkāršu apmeklētāju skaita pieaugumu salīdzinājumā ar pērnā gada decembri prognozē arī universālveikals "Stockmann". Uzņēmuma mārketinga menedžere Karīna Grūbe norādīja, ka šādi aprēķini veikti, balstoties uz apmeklētāju skaita pieaugumu šomēnes. Uzņēmums gan neatklāj vidējo apmeklētāju skaitu un precīzus apgrozījuma rādītājus.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu