Krējuma „Aperitīvs”

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja pašreiz apzināti vai pavisam nejauši esat trāpījuši uz LNT, ziniet – turpmāko pusstundu jūsu ekrānos raidījums “Krējums saldais” un es – Sanda Krasta. Šovakar uzaicinu jūs kopā ar mums apskatīt sezonas modes skates, iepazīt Jūrmalas namus – arhitektūras brīnumus un uzzināt šo to par stiprā dzimuma pārstāvju klačām. Jā, jā, arī viņi klačojas! Šie gardumi gan mazliet vēlāk, jo iesāksim kā ierasts – ar “Aperitīvu”.

Mazā Francija

Globalizācijas ietekmē par starptautiski vispieņemamāko saziņas valodu kļuvusi angļu valoda. Tomēr arī citas lielās pasaules valodas savas pozīcijas nevēlas atdot, iekārtojot citās zemēs savus kultūras centrus. Šovasar pie jaunas mājvietas Rīgā ticis Francijas kultūras centrs, kurā iespējams patīkamā vidē apgūt franču valodu, apmeklēt mediatēku un, šķirstot jaunāko literatūru vai presi tieši no Francijas, pasēdēt īstā franču kafejnīcā. Tomēr Francijas kultūras centrs ne tikai iepazīstina Latviju ar visu francisko, bet arī rūpējas, lai informācija plūstu pretējā virzienā. Nupat parakstīts līgums par vērienīga kultūras festivāla “Pārsteidzošā Latvija” rīkošanu Francijā nākamajā gadā.

Sapņi par fabriku

Agrākās rūpnīcas telpas, ko jau kādu laiku pazīstam kā “Sapņu fabriku”, pēdējos gados kļuvušas par vienu no iecienītākajām Rīgas atpūtas vietām ar vispozitīvāko auru, kur koncertējuši "Fun Lovin’ Criminals" un darbojies kabarē, kā arī bijušas skatāmas interesantas izklaides. Taču “Sapņu fabrika” vēlas paplašināties, tāpēc nedēļas nogalē notika starptautisks arhitektūras plenērs, kurā piedalījās pieci britu un seši latviešu arhitekti. Plenēra mērķis bija izstrādāt vīzijas par agrākā industriālā objekta turpmāku pārveidi par izstāžu telpām, kas piemērotas izklaides pasākumu rīkošanai. Kura no šīm vīzijām īstenosies dabā, droši vien redzēsim pēc kāda laika, bet tikmēr taču var pasapņot.

Truša dziesma

Viņš vienas nedēļas laikā pamanījies būt gan latviešu Konfūcijs, jo izdevis dzejoļu un aforismu grāmatu “Zālīte truša dvēselei”, gan latviešu Robijs Viljamss, jo sarīkojis spožu lielkoncertu ar simfonisko orķestri un spožiem viesiem. Bet vispār viņš ir vienkārši Mārtiņš Freimanis – publikas mīlulis, kuram pēc trīspadsmit gadu darbošanās kļuvis par šauru vienkārši grupas līdera un dziesmu tekstu autora ādā. Mārtiņa dzejolīši aicina apstāties, ieklausīties un pārdomāt, bet koncertā viņš azarta virpulī aizrauj līdzi ne tikai tūkstošgalvaino publiku, bet arī solīdo Liepājas simfonisko orķestri.

Pa pirkstiem!

Nemitīgās ar narkotiku glabāšanu, ieroču lietošanu un huligānisku uzvedību saistītās tiesas prāvās iesaistītajai Kurta Kobeina atraitnei Kortnijai Lovai beidzot noteikts sods vismaz vienā nodarījumā. Ņujorkas tiesa viņai izteikusi nopietnu brīdinājumu par kārtības neievērošanu. Savulaik Lovas sviests mikrofons pilnā skatītāju zālē trāpījis kādam apmeklētājam. Sods – brīdinājums - gan nav pārāk bargs, bet prokurori brīdinājuši, ka tā neievērošana varētu novest arī pie stingrākiem pasākumiem.

Ugunsvēmēja zvaigzne

Pie savas piemiņas zīmes Holivudas slavas alejā ticis Godzilla – milzu ķirzaka ar ugunīgo elpu. Kino monstram zvaigzne piešķirta par godu viņa 50 gadu jubilejai. Viņš pievienojas raibai nedzīvo kinodarboņu kompānijai, kurā ir gan Donalds Daks, gan “Zvaigžņu karu” tēli, kas zvaigžņojas līdzās Stīvenam Spīlbergam un Džimam Kerijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu