Krējuma ”Aperitīvs”

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ierušinieties ērtāk savās segās, malkojiet karsti kūpošu tēju (galu galā aiz loga kļuvis pavisam rudenīgi) un baudiet to, ko esam sagatavojuši šai reizei. Sākam ar pagājušās nedēļas, mūsuprāt, pieminēšanas vērtiem notikumiem - "Aperitīvā".

Mākslinieks lidojumā

Aivars Vilipsōns – grafiķis, tēlnieks un bohēmists, savulaik arī pasīvais dekadents - izlicis sevi apskatei izstādē “Vilipsōns lido atkal”. Pie Vilipsōna mākslas ir jāpierod. Tā ir ļoti tieša un reizē smalka un trausla. Būdams uzticīgs latviešu izcilā līnijas meistara Sigismunda Vidberga sekotājs, Vilipsōns paceļ melnbalto erotismu jaunā – savā augstumā. Šovasar Vilipsōna plašo paziņu loku papildinājuši arī džungļu piedzīvojumu biedri Kristīne Nevarauska un Regnārs Vaivars. Bet izstādē šoreiz vien nojausma par mākslinieka eksotisko zemju iespaidiem.

3,662 km – 78,637 sek. REKORDS!

Kamēr iespēja, ka Latvijā varētu notikt pirmās formulas sacensības, ir tikpat reāla kā paziņojums par “Oskaru” ceremonijas pārcelšanu uz Rīgu, atliek vien rīkot vietējo rekordu uzstādīšanas pasākumus vecajā labajā un gana sarežģītajā Biķernieku trasē. Pirmo reizi Latvijā speciālā ātruma rekorda braucienā uzstādīts jauns Biķernieku trases apļa rekords. To paveica zviedru pilots Anderss Gabrielsons ar ultravieglu britu sacīkšu automašīnu "Radical", kas aprīkota ar jaudīgu četrcilindru motocikla motoru. Braucot ar vidējo ātrumu 167,64 km/h, pilots laboja iepriekšējo rekordu par 0,257 sekundēm. Rekorda uzstādīšana kādreizējam pirmās formulas pilota Jarno Trulli konkurentam kartingā gan nebija nekāda pastaiga parkā. Jau treniņbraucienu laikā grumbuļainajā trasē mazliet cieta viena no mašīnām.

Kā apsēsties uz diviem krēsliem?

Kā prezidenta vēlēšanu priekšvakarā parādīt savu anti-Buša filmu Amerikas televīzijā un tai pašā laikā nezaudēt cerības iegūt “Oskaru” – šāda dilemma nomoka skandalozo režisoru Maiklu Mūru. Viņš paziņojis, ka pieteiks savu darbu “911 grādi pēc Fārenheita” Kinoakadēmijas balvai labākās filmas, nevis labākās dokumentālās filmas kategorijā, oficiāli kā iemeslu minot iespēju ļaut vēl vienai savai filmai saņemt “Oskaru” pēc “Boulinga Kolumbainai” 2002.gadā. Taču runā, ka lēmums varētu būt saistīts ar faktu, ka “Oskariem” nepieņem dokumentālās filmas, kas rādītas televīzijā, bet labāko filmu kategoriju šāds noteikums nesaista.

Kurš sola vairāk…

Ģitāras, plakāti, dziesmu tekstu rokraksti, melnas ādas žaketes un cietumnieka tērps – šie un vēl daudzi citi country mūzikas leģendai Džonijam Kešam pederējuši priekšmeti jau rīt nonāks zem āmura “Sotbija” izsoļu namā Ņujorkā. Vairāksolīšanai nodota apmēram trešdaļa pagājušajā gadā mirušā mūziķa iedzīves, par kuru iecerēts saņemt vismaz pusotru miljonu dolāru. Kolekcijā ir arī septiņas "Grammy" balvas piecu līdz desmit tūkstošu dolāru vērtībā, kā arī 1987. gada rolsroiss 60 tūkstošu dolāru vērtībā un trīsreiz lētāks pirms diviem gadiem ražots forda pikaps.

Darba trauma

Izrādās, trauma, ko filmēšanas laukumā nesen guva aktrise Šarlīze Terona, ir smagāka, nekā sākotnēji ziņots. Filmējoties Vācijā, Terona veikusi atmugurisku salto, bet nokritusi un savainojusi sprandu. Aktrises draugs Stjuarts Taunsends paziņojis, ka viņai izslīdējis disks, kas gandrīz savainojis mugurkaulu. Ārsti paredz pilnīgu atveseļošanos, taču izrakstījuši “oskarotajai” aktrisei slimības lapu vismaz uz pusotru mēnesi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu