Žaneta Auziņa izdod grāmatu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tālāk kāds kluss pārsteigums. Žaneti Auziņu, kuru zinām kā modes mākslinieci, turpmākajās minūtēs piedāvājam pilnīgi citā profilā. Žanete sajūtu, sapņu un pie sevis izdomātu domu rindās grāmatā "Dzimums".

Viena no pirmajām modes māksliniecēm, kas savulaik aizsāka latviešu modes mākslinieku darbību, teiksim, rosīšanos un Baltijas valstu festivāla “Mode. Māksla. Mūzika” producente gandrīz pirms mēneša ir pavisam klusi, zinot tikai tuvākajiem draugiem, izdevusi grāmatu- “Dzimums/Sex”.

Žanete Auziņa, modes māksliniece : „Es to saucu par projektu grāmatas formātā, teksta, vizuālā attēla un mūzikas mijiedarbību.”

Grāmatas tapšanā piedalās ļoti daudz mākslinieku, piemēram, grāmatas formāta projektā piedalās kā saka Žanete, grāmatas aktrises, Guna Zariņa, Regīna Razuma, sandra Zvīgule, Rēzija Kalniņa, arhitekte Vēsma Kontere, un citas, viņas fotogrāfijās iemūžinājušas arī pati Žanete, Beatrise Gore un Ilze Zilgalve, bet mūzikas autors ir Renarts Braufmanis.

Grāmata projekts, jeb varētu teikt “Mode. Māksla. Mūzika” pārnēsājamā formātā tapusi 3 gadus.

Žanete Auziņa: „Kā tas tapis, tas ir piedzīvojums, pārdzīvojums kādā dzīves brīdī , ja domā skatās, tad var savu pieredzi paust citiem.”

Es neuzņemos sevis uzrakstīto nosaukt par dzeju, uzskatu, ka tās ir piezīmes. Grāmatas mērķis runāt sajūtu līmenī.

Esmu mēģinājusi runāt par smalko matēriju dvēseli, kas ir individuāla. Lai skatoties šo grāmatu ieraudzītu dvēseli.

Žanetes dvēseles mežģīnēs ietīties alkstošie šo projektu atradīs tikai pie pašas modes mākslinieces, tā ir pārāk intīma, lai uz tās uzspiestu dzeltenu cenu zīmi un noliktu grāmatnīca lēni apputēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu