Par meitenītes sabraukšanu uz mola - astoņi gadi cietumā (92)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Ziemeļu rajona tiesa trešdien par septiņgadīgas meitenītes sabraukšanu Mangaļsalā uz Ziemeļu mola motociklistam Ilgvaram Pirogam piesprieda astoņus gadus cietumā. Tāpat tiesa nolēma viņam uz pieciem gadiem atņemt autovadītāja apliecību.

Prokurors trešdien tiesu debatēs prasīja Pirogu sodīt ar sešu gadu brīvības atņemšanu un autovadītāja tiesību atņemšanu uz pieciem gadiem. Piroga advokāte Valentīna Oļhova pēc tiesas sēdes BNS norādīja, ka par sprieduma pārsūdzību lems pēc konsultēšanās ar klientu. Savukārt tiesu debatēs Oļhova aicināja tiesu piespriest nosacītu sodu, kā arī noteikt vieglāku sodu nekā tas paredzēts likumā. Advokāte aicināja tiesu, lemjot par sodu, atcerēties "vieglo sodu, kuru tiesa par līdzīgu nodarījumu piesprieda aģentūras "Mis Latvija" direktorei Intai Fogelei. Vai tad Pirogs un Fogele nav līdzvērtīgi cilvēki?". Prokurors Agnis Krastiņš tiesu debatēs norādīja, ka vienīgais atbildību mīkstinošs apstāklis ir notikušā nožēlošana un vainas atzīšana. Prokurors uzsvēra, ka par atbildību mīkstinošu apstākli neuzskata to, ka Piroga apgādībā ir septiņgadīgs bērns. Pirogs pēdējā vārdā lūdza piedošanu meitenītes vecākiem, "ja vien jūs to spējat, lūdzu, piedodiet man". Tiesas sēdē piedalījās arī Piroga darba devēja - kluba "Salamandra" vadītāja Ņina Vinovska. Viņa žurnālistiem tiesas sēdes pārtraukumā izteiksmīgi stāstīja par "labo, uzcītīgo un bērnus ļoti mīlošo puisi, kurš ir ne tikai mūsu bārmenis, bet labprāt nodarbojas ar mūsu kluba biežiem viesiem - bez vecāku gādības atstātajiem bērniem". Vinovska mēģināja attaisnot Pirogu, stāstot, ka viņš pēc negadījuma centies palīdzēt meitenītei, izsaucis policiju un ātro palīdzību. Tomēr gan prokurors, gan cietušo pārstāvis zvērināts advokāts Vilhelms Kozlovskis BNS apstiprināja, ka Pirogs pēc negadījuma nekādu palīdzību nav sniedzis. Meitenītes tēvs Mārtiņš Vids pēc sprieduma pasludināšanas bija tik saviļņots, ka nespēja komentēt nupat dzirdēto. "Ne man lemt. Spriedums ir spriedums," sacīja Vids. Uz jautājumu par iespēju piedot Pirogam Vids atbildēja, ka "tas nav tas, ko piedod". Spriedumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā Rīgas apgabaltiesā. Traģiskais atgadījums noticis šogad maijā. Jaunietis, braucot ar motociklu pa Ziemeļu molu Mangaļsalā, kur nav atļauta motorizētu transportlīdzekļu kustība, notriecis Vitu V. (1996), kura ātrās palīdzības automašīnā no gūtajām traumām mira. Motocikla vadītāja organismā konstatētas 0,4 promiles alkohola. Rīgas Autotransporta prokuratūra Pirogu apsūdz par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, ja tā dēļ cietušajam nodarīti smagi miesas bojājumi vai izraisīta cilvēka nāve. Krimināllikums par šo noziegumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem. Pirogam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Komentāri (92)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu