Jaunās modes kolekcijas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ kļuva zināmas tās pasaules slavenības, kas atzītas par gada stilīgākajām. Līderpozīcijas modes pasaulē saglabājusi bijusī Spice meitene Viktorija Bekhema, kas gaumes ziņā pārspējusi velsiešu skaistuli Ketrīnu Zetu-Džonsu un austrāliešu - Nikolu Kidmenu. Nu arī Rīgā varam pucēties - pēc garā izpārdošanu buma, beidzot, beidzot pieejamas jaunās rudens kolekcijas. Ekskurss modes pasaulē - “Krējuma šiks”.

Itāļu modes namu un mākslinieku kolekcijas parasti mēģina ar kaut ko mazliet izlēkt no vispārējā piedāvājuma. Tāpēc aktuālo melno viņi redz visdažādākajās kombinācijās ar fosforiscējošām krāsām – zaļu, dzeltenu, tirkīzzilu un oranžu – koši akcenti kā grafiti uz māju sienām. Vēl viena šīssezonas aktualitāte ir krāsu kombinācija oranžais ar tumši zilo. Aksesuāros – metālistu stils un metāliskas krāsas – zelts un sudrabs – gan kurpēs un somiņās, gan izšuvumos, neaizmirstot arī šābrīža politiskās aktualitātes. Agresīvais šiks visspilgtāk izpaužas modes nama Dsquared 2 kolekcijā, kas pirmoreiz sievietēm radīta tikai šogad pēc sadarbības ar popdīvu Madonnu. Kopš pavasara nekur nav pazudis militārais stils, jo ir mūsu vidū cilvēki, kam katra diena ir cīņa. Romantiķiem – arī kaut kas no puķu bērnu psihodēlijas un jūgendstila, bet mistiķiem kolekcija ar Zodiaka zīmēm aktuālajā melnajā ar zeltu un sudrabu. Formu ziņā vērojams minimālisms.

Paride Albanēze, “Palazzo Italia” prezidents: “Visas līnijas ir taisnas, bikses kļūst šaurākas, jostas vieta ceļas augstāk un pamazām atgriežas agrākajā vietā.”

Un vēl kāds profesionāļa novērojums “no malas” par to, kāds apģērbs patīk sievietēm Latvijā.

Paride Albanēze, “Palazzo Italia” prezidents: “Visām sievietēm patīk melns, bikses, minisvārki, viņām patīk svētki, viss, kas ir skaists.”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu