"Vienna Insurance Group" saņēmusi galīgo atļauju pārņemt visas "Seesam" akcijas Baltijas valstīs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijas, Latvijas un Lietuvas atbildīgās iestādes ir devušas galīgo atļauju Austrijas grupai "Vienna Insurance Group" (VIG) iegādāties 100% nedzīvības apdrošināšanas sabiedrības "Seesam Insurance" ("Seesam") akciju no to pašreizējā īpašnieka Somijas finanšu grupas "OP Financial Group", informēja VIG pārstāvji.

Pirkums ietver arī "Seesam" filiāļu Latvijā un Lietuvā iegādi.

Pirkuma darījuma līgums tika parakstīts 2017.gada 18.decembrī, bet darījums tika noslēgts pagājušajā nedēļā, 31.augustā. Līdz ar šī pirkuma darījuma noslēgšanu, VIG kļūs par apdrošināšanas tirgus daļa Baltijas valstīs var sasniegt 23,7%.

"Seesam" iegāde nav pirmais VIG pirkums šajā reģionā. 2016.gadā grupa iegādājās nedzīvības apdrošināšanas sabiedrību "BTA Baltic Insurance Company" ("BTA"). VIG kontrolē arī apdrošināšanas kompāniju "Compensa Vienna Insurance Group" ("Compensa"). Pēc šī darījuma noslēgšanas VIG Baltijas valstīs pārstāvēs trīs apdrošināšanas sabiedrības - "BTA", "Compensa" un "Seesam".

Šā gada pirmajā pusgadā visu VIG grupas uzņēmumu, ieskaitot "Seesam", bruto parakstīto prēmiju kopējais apjoms bija aptuveni 229 miljoni eiro.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Somijas "OP" pērn paziņoja par plāniem pārdot visas risku apdrošināšanas kompānijas "Seesam Insurance" akcijas VIG. Pārdošanas līgums tika parakstīts 2017.gada 18.decembrī.

Šobrīd VIG Latvijā pieder risku apdrošinātājs "BTA Baltic Insurance Company" (BTA), kas 2017.gada nogalē pievienoja "InterRisk Vienna Insurance Group" (iepriekš "Baltikums Vienna Insurance Group"). Tāpat VIG ietilpst risku apdrošinātāja "Compensa Vienna Insurance Group" Latvijas filiāle un dzīvības apdrošinātāja "Compensa Life Vienna Insurance Group" Latvijas filiāle.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu