"Apple" muzikālais veikals startē negaidīti veiksmīgi (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV datorkompānijas "Apple" interneta mūzikas dienests "iTunes Music Store" darbību sācis negaidīti veiksmīgi - jau pirmajā tā darbības dienā nopirkti un lejupielādēti vairāk nekā 200 tūkstoši ierakstu, vēsta aģentūra "Reuters".

Mēneša vai gada maksa no jaunā dienesta klientiem netiek prasīta, bet vienas mūzikas kompozīcijas lejupielāde maksā 99 ASV centus (57,5 santīmus). "iTunes Music Store" piedāvā lejupielādēt aptuveni 200 000 kompozīciju, kuru tiesības pieder piecām lielākajām skaņu ierakstu kompānijām BMG, EMI, "Sony Music Entertainment", "Universal Music", "Warner Music" un to meitas kompānijām. Lejupielādei tiek piedāvāts arī zināms skaits ekskluzīvu kompozīciju no tādiem pazīstamiem izpildītājiem kā Bobs Dilans, Eminems, Šerila Krova, Stings U2 un citi. Nopelnīt ar mūzikas pārdošanu internetā mēģinājušas daudzas kompānijas, taču neviena no tām nav guvusi īpašus panākumus. Iespējams, ka "Apple" izdosies situāciju mainīt. Kā ziņo ASV mediji, "Apple" ienākumi no katra pārdotā skaņdarba ir aptuveni 35 centi. Tādējādi pirmajā "iTunes Music Store" darbības dienā "Apple" ienākumi bijuši ap 100 000 dolāru, raksta "Financial Times Deutschland". "iTunes Music Store" veiksme šķitīs vēl iespaidīgāka, ja ņem vērā, ka kļūt par šā muzikālā veikala pircēju pašlaik var vienīgi "Macintosh" datoru lietotāji. Personālo datoru, kuros tiek izmantota operāciju sistēma "Windows", ir daudz vairāk, taču to īpašnieki varēs jauno mūzikas dienestu izmantot tikai pēc "iTunes" iznākšanas "Windows" sistēmai. Neraugoties uz visiem ierobežojumiem, "Apple" muzikālā veikala pircēju skaits aug ar katru dienu. Pēc analītiķu domām, ja "iTunes Music Store" darbība arī turpmāk būs tikpat veiksmīga, veikala gada pārdošanas apjoms sasniegs 90 miljonus ASV dolāru (52 miljonus latu), un šāda summa tiks gūta, neskaitot "Windows" lietotāju varbūtējo ieguldījumu. "Apple" arvien spēcīgāk nostiprinās mūzikas tirgū, un pēc "iTunes Music Store" oficiālās atvēršanas baumas par to, ka "Apple" plāno pirkt pasaulē lielāko skaņu ierakstu kompāniju "Universal Music", jau vairs nešķiet tik dīvainas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu