Rakstniece Roulinga bagātībā pārspēj Anglijas karalieni.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maģiskais puisēns Harijs Poters padarījis rakstnieci Dž.K. Roulingu bagātāku par Lielbritānijas karalieni Elizabeti II, liecina "The Sunday Times" izveidotais bagātnieku saraksts. Pēdējo divu gadu laikā 37 gadus vecās Roulingas bagātība ir palielinājusies vairāk nekā četras reizes.

280 miljonu sterliņu mārciņu (257 miljonu latu) bagātība Lielbritānijā padara viņu par šovbiznesa bagātāko sievieti un ierindo 122.pozīcijā starp bagātākajiem britiem, kas ir 11 vietas augstāk nekā karaliene. Lielbritānijas bagātākais cilvēks ir Vestminsteras hercogs ar 4,9 miljardiem mārciņu lielu bagātību. Pērn vien viņš nopelnīja 200 miljonus mārciņu. Viņš ir 35. bagātākais cilvēks pasaulē, kas ir par 11 pozīcijām augstāk nekā pērn. Pirmo reizi desmit gados 1000 bagātāko britu rocība ir kritusies par 2% jeb 3,8 miljardiem mārciņu un kopumā ir 155,86 miljardi mārciņu. Tomēr britiem klājies labāk nekā ārvalstu bagātniekiem - pasaules 50 bagātāko cilvēku ienākumi pagājušā gadā ir kritušies par 85 miljardiem mārciņu, savukārt Eiropā 50 bagātāko cilvēku mantība ir par 16 miljardiem mārciņu mazāka nekā pērn. Lielbritānijā ir 21 miljardieris. Pirmo reizi bagātāko britu cilvēku sarakstā ar 60 miljoniem mārciņu iekļuvusi Džekija Kolinsa. Rakstniece ir viena no 79 sievietēm, kas sarakstā ierindotas līdzās 1014 vīriešiem. Tomēr tas ir par piecām sievietēm vairāk nekā pērn un par 10 vairāk nekā 2001.gadā. Bagātnieku vidū ir arī vairāki pāri. "Formula 1" vadītājs Bernijs Eklstouns ar sievu Slaviku šogad ir pavirzījušies par divām vietām augšup un ieņem trešo vietu, kaut arī viņu bagātība ir sarukusi no 2,9 miljardiem mārciņu līdz 2,4 miljardiem. Holivudas zvaigžņu pāris Ketrīna Zeta-Džonsa un Maikls Duglass pakāpušies par 15 vietām un televīzijas un kino bagātnieku vidū ieņem ceturto pozīciju ar 150 miljoniem mārciņu. Savukārt Ozijs un Šarona Osborni ierindoti devītajā vietā ar 85 miljonu mārciņu bagātību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu