Karš Irākā ietekmē arī "Oskara" ceremoniju.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz ar karadarbību Irākā ietekmēta arī kino industrija. Amerikas Kinoakadēmijas balvas “Oskars” pasniegšana Losandželosā var tikt pārcelta. Šāds solis tiks sperts, ja ceremonijas laikā norisināsies nopietni pavērsieni.

Šī būs jau 75.reize, kad Amerikas kinoindustrija izvēlēsies tās filmas, kas pēdējā gada laikā ir bijušas vislabākās. Taču šoreiz var būt pirmā reize, kad ceremonijas tiešraide var tikt atlikta vai arī pārtraukta. Telesabiedrība ABC, kas translē "Oskaru" ceremoniju, paziņojusi, ka tiks darīts viss, lai skatītājiem sniegtu jaunāko informāciju. Kaut ceremonija nekad nav atlikta vai arī pārtraukta, kinoindustrijas pārstāvji uzskata, ka tas ir tikai loģiski, ka radusies šāda situācija - kā nekā karš pat ir skatāms tiešraidē lielākajās televīzijās. "Oskaru" ceremonijas galvenais producents izteicies, ka organizētāji ir gatavi jebkuriem notikumiem.

Visplašāk izteiktais arguments, lai ceremoniju nepārceltu, ir, ka, neskatoties uz karu, visam tomēr ir jāturpinās kā līdz šim. Šādam viedoklim piekrīt arī vairākums amerikāņu.

Deivids Danza, amerikānis: “Es personīgi gribētu, lai ceremonija notiku. Ja tā notiktu, tad tas parādītu, ka mēs tikai turpinām savu dzīvi.”

Report.: Izmaiņas ceremonijā tomēr būs. Organizētāji paziņojuši, ka tiks atcelta zvaigžņu parāde uz sarkanā paklāja, kur iepriekšējos gadus pulcējās zvaigžņu līdzjutēji, fotogrāfi un žurnālisti. Holivudas aktieri aicināti ģērbieties daudz pieticīgāk nekā ierasts un neizlekt ar krāšņiem tērpiem. Līdz ar kara pretiniekiem uz balvas pasniegšanu ar īpašu protesta nozīmi pie tērpiem ieradīsies Dastins Hofmans, Džuliana Mūra, Bens Afleks, Džims Kerijs un Maikls Mūrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu