Likvidējamā banka "Sigulda" izmaksās naudu noguldītājiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No piektdienas, 1.novembra, likvidējamā banka "Sigulda" izmaksās naudu privātpersonām, kuras bankā bija noguldījušas depozītus, sacīts bankas likvidatora paziņojumā. Naudu bankas noguldītāji varēs saņemt jebkurā "Hansabankas" filiālē, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Bankas administratora SIA "Alfa Faktors" pārstāvis Jānis Gailāns norādīja, ka naudu bankas "Sigulda" noguldītājiem izmaksās no bankas maksātnespējas procesā atgūtajiem līdzekļiem proporcionāli kreditora prasījuma lielumam. Bankas "Sigulda" licenci banku operāciju veikšanai Latvijas Banka atsauca 1994.gada 26.maijā, un tā paša gada jūnijā Saimnieciskā tiesa atzina banku par maksātnespējīgu. Kā galvenie bankas darbības pārkāpumi minēti kredītu izsniegšana bankas akcionāriem un ar tiem saistītām personām, pārkāpjot Latvijas Bankas normatīvus. Tāpat banka zaudēja pašu kapitālu. 1994.gada 19.septembrī Saimnieciskā tiesa atzina banku "Sigulda" par bankrotējušu ar ļaunprātīga bankrota pazīmēm. Šā gada aprīlī izsolē ar lejupslīdošu soli tika pārdoti likvidējamās bankas "Sigulda" atlikušie septiņus gadus vecie debitoru parādi 150 latu apjomā. Tuvākajā laikā banka tiks izslēgta no Uzņēmumu reģistra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu