Pretrunīga informācija par Apiņa vainu "skrejlapu lietā".

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien tomēr apstiprinājumu nav guvušas ziņas par 7.Saeimas deputāta Pētera Apiņa ("Latvijas Ceļš") it kā atzīšanos tā dēvētās skrejlapu lietas iniciēšanā. Lai gan iepriekš iekšlietu ministra pienākumu izpildītāja aizsardzības ministra Ģirta Valda Kristovska preses sekretāre Kaiva Liepiņa informēja par Apiņa atzīšanos, vēlāk viņa precizēja, ka Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Staris Kristovski informēja nevis par Apiņa atzīšanos, bet gan par Stara un Apiņa pirmdienas tikšanos.

Arī Staris sarunā ar BNS pauda neizpratni saistībā ar iepriekšējo Liepiņas paziņojumu. "Es nezinu, no kurienes viņa šo informāciju ir ņēmusi," viņš sacīja. Staris pat nevēlējās izpaust, vai pirmdien ticies ar Apini. Ja arī šāda tikšanās bijusi, tad "Pēteris var tikties ar Andri kā divi paziņas", jo Staris veselības stāvokļa dēļ no pirmdienas plkst.10 uz laiku atbrīvots no pienākumu pildīšanas. Viņš arī norādīja, ka pirmdien ar Kristovski nav runājis. "Mans vārds tiek izmantots intrigās," pauda Staris. Arī Ministru prezidenta Andra Bērziņa preses sekretārs Arnis Lapiņš norādīja, ka premjers no Kristovska neesot saņēmis informāciju par Apiņa atzīšanos skrejlapu lietas iniciēšanā. Premjera pārstāvis atzīmēja, ka premjera rīcībā ir tikai informācija, ka skrejlapas tikušas maketētas Apiņa datorā. Lapiņš arī atgādināja premjera solījumu: "Ja kāds no "Latvijas Ceļa" būs vainīgs, viņš vairs nebūs partijas biedrs." Valsts policijas (VP) preses sekretārs Krists Leiškalns informēja, ka Apinis pirmdien pēc paša iniciatīvas ieradies VP, lai sniegtu liecības par grāmatu apgāda SIA "Nacionālais medicīnas apgāds" iespējamo saistību ar skrejlapu skandālu. Deputāts un apgāda redaktors ierašanos policijā liecību sniegšanai motivējis ar to, ka pirmdienas vakarā gatavojas doties uz Frankfurtes grāmatu izstādi. Apinis nevēloties, lai pirms viņa izbraukšanas no valsts nebūtu neskaidrību par viņa iespējamo saistību ar skrejlapu izgatavošanu un izplatīšanu. Pirmstiesas izmeklēšana skrejlapu krimināllietā turpinās. Policija nesniedz sīkākus komentārus par tās izmeklēšanas gaitu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu