Ap 250 "ceļinieku" protestē pret policijas rīcību skrejlapu skandālā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aptuveni 250 partijas "Latvijas ceļš" aktīvistu un atbalstītāju, kā arī partijas līderi trešdienas rītā pulcējušies pie Iekšlietu ministrijas (IeM), lai paustu savu negatīvo nostāju pret iekšlietu struktūru rīcību skrejlapu skandalā.

Pasākumā piedalās partijas līderis Ivars Godmanis, partijas Saeimas frakcijas vadītāja Kristiāna Lībane un deputāti Jānis Gaigals, Romualds Ražuks, Kārlis Leiškalns, uzņēmējs Ivars Kalvišķis un bijušais 1.slimnīcas direktors Jānis Ozols. Protestētāji rokās tur plakātus "Netīras tehnoloģijas šodien, netīra valdība rīt!", "Mēs neorganizējam netīras kampaņas," "Es gribu dzīvot tiesiskā valstī", kā arī oranžu plakātu ar melnu uzrakstu "Policija nedrīkst būt politisks ierocis". Lībane sacīja, ka "tas nav mītiņš pret, bet gan mītiņš par, tas ir mītiņš par vērtībām, kas mums ir svarīgas, un mītiņš par to, lai pirmsvēlēšanu cīņā netiktu izmantoti tik netīri līdzekļi". "Mēs esam pret to, ka policija dienām ilgi bez acīmredzama iemesla LC cilvēkus tur apcietinājumā. Mēs esam pret policijas izplatītajiem pretrunīgajiem paziņojumiem, mēs esam pret to, ka policija plkst.11 naktī bez tiesas sankcijas izdara kratīšanu neaizsargātas jaunas sievietes dzīvoklī," sacīja Lībane. Viņa arī pauda, ka protesta akcija nav saskaņota un iepriekš pieteikta, bet Leiškalns apgalvoja, ka "viss notiek likumīgi" un atbilstot likumdošanai. Savukārt Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļā BNS norādīja, ka šādam pasākumam, ja dalībniekiem ir plakāti, nepieciešams pilsētas izpilddirektora saskaņojums, taču LC tas nav izdots, jo partija nav pieteikusi pasākumu domei. Partijas pārstāvji stāv pretī Iekšlietu ministrijai ielas otrā pusē. Akcija norit mierīgi, to uzrauga trīs policisti. BNS jau ziņoja, ka policija pirmdien pie LC Rīgas nodaļas biroja aizturēja LC izpilddirektoru Ervīnu Straupi un konfiscēja 40 000 pie biroja piebraukušā automašīnā "Ford" atrastu, iespējams, pēc LC pasūtījuma izgatavotu Tautas partijas apmelojošu skrejlapu. Apstākļu noskaidrošanai Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas birojs aizturēja arī tipogrāfijas "Adverts" vadītāju Igoru Švānu. Tāpat pirmdien aizturēja mašīnas šoferi un LC Rīgas nodaļas koordinatori, kurus vēlāk atbrīvoja. Policijas rīcībā esot informācija, ka aizturētie partijas darbinieki tipogrāfijā iesnieguši reklāmas lapiņas maketu, pēc kura parauga izgatavotas lapiņas. 18.septembrī Valsts policija ierosināja krimināllietu par apzināti nepatiesu ziņu izplatīšanu par deputātu kandidātiem, tās publicējot vai citādi izplatot. Krimināllieta ierosināta pēc TP iesnieguma saņemšanas par augustā Valmierā, Cēsīs un Rīgā izplatītām iedzīvotāju pastkastēs atrastām pret TP deputātu kandidātiem vērstām skrejlapiņām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu