Realitātes šovi dodas uz priekšu!.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Realitāte + šovs. Vārdu salikums, kuru vismaz mūsu realitātes šovu producenti katrs skaidro pa savam, taču galvenā ideja ir skaidra – mēs skatāmies šovu, kurā viss notiek pa īstam. Jā, jā, pat čurā podos un klačojas pa telefonu.

Par laimi, mūsu realitātes šovi pagaidām vēl atrodas salīdzinoši mierīgā pakāpē. Nu, par ko tad bēdājas dalībnieki, pametuši salu vai izgājuši no dzīvokļa? Par to, ka, redz, riebīgie producenti ir visu samontējuši ne tā, visus dialogus pārmontējuši citā kontekstā un to vien darījuši, kā centušies izprovocēt dalībniekus uz radikālām padarīšanām. Lai arī cik mazas tās problēmiņas būtu, jāatzīst, ka daļa patiesības tur ir – mums tiek piedāvāta interesanta realitātes versija, kurā inscenējumam ir tikpat liela nozīme kā pašai “īstenības apjausmai”,jo šova dalībnieki, beidzot sapratuši, ko no viņiem vēlas, automātiski pārvēršas aktieros. Vai esat televīzijā redzējuši “Arabicas” reklāmu ar četru aktieru piedalīšanos? Tad saprotat, par ko es runāju. Tomēr ar šoviem nemaz nav tik bēdīgi, kā izklausās. Piemēram, “Barbarosa” izrādījās ļoti veiksmīgs risinājums, jo lika komunicēties ļoti dažādiem cilvēkiem – žēl, ka tie nebija arī cilvēki no dažādiem sociālajiem slāņiem. Turklāt nekādu īpašu provokāciju tur nebija. No “Sapņu salas” atmiņā gan palika tikai nervozie “Nu što, suki, b*a!”, personāžiem ieejot pirtī, bet no “Robinsoniem” – personību atklāšanas centieni no producentu puses. Kaut arī dalībnieku attieksme pret to bija no tēmas “es te esmu survivor vai kaut kāds Tulūzs–Lotreks, ko?”. Cita lieta ir nabaga briti, kuri jau ir mazliet pārguruši no šādu pasākumu pārbagātības. Šķiet, viņus gan nevarētu aizkustināt ne Spridzeklis ar savām oglēm, ne “trūmenšova” varonis Džims Kerijs. Konservatīvajiem britiem savajadzējies redzēt, kā dalībnieki tagad mēģinās dabūt sev cērmes, utis un STS (pēdējais gan atgādina senu anekdoti par krievu ruleti Libānas gaumē - “prezidenta kungs, vienai no šīm lēdijām nav AIDS”), turklāt uzvarēs laikam tas, kurš būs pirmais zārkā liekams. Starp citu, britiem tas nav nekas neparasts un pretīgs – šajā valstī ir populāri piepelnīties, darbojoties kā medicīnisko eksperimentu objektam (naudu varot nopelnīt pieklājīgu). Vēl jautrāka šajā digitālā kanāla E4 programmā varētu būt balsošana: “Kā jūs domājat, kuram no šova dalībniekiem šonedēļ ir vispretīgākā čūla?” Par laimi, pie mums šobrīd nekā tāda nav un šokējošās detaļas aprobežojas ar knosīšanos zem segas pustumsā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu