"Reportieri bez robežām" aicina atrast "Kurzemes Vārda" žurnālista slepkavas .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Parīzē bāzētā organizācija "Reportieri bez robežām" (RSF) šodien nosūtījusi vēstuli Latvijas iekšlietu ministram Marekam Segliņam, aicinot pēc iespējas ātrāk atrast laikraksta "Kurzemes Vārds" žurnālista Gundara Matīsa slepkavas. Organizācija lūdz pārāk ātri neizslēgt kā slepkavības iemeslu žurnālista profesionālo darbību.

"Mēs jūs aicinām darīt visu iespējamo, lai nodrošinātu, ka visi, kas stāvēja aiz liktenīgā uzbrukuma, tiek identificēti un nodoti tiesai. Mēs arī lūdzam jūs pārāk ātri neizslēgt iespēju, ka uzbrukums bija tieši saistīts ar žurnālista darbu," teikts RSF ģenerālsekretāra Robēra Menāra paziņojumā. Kā ziņots, Matīsam 15.novembrī kādas mājas kāpņu telpā Liepājā uzbruka pagaidām nenoskaidrota persona. Policija pieļauj iespēju, ka Matīsam ir sists ar koka nūju vai kādu metāla priekšmetu. 28.novembrī žurnālists nomira, tā arī nenācis pie samaņas. Šajā lietā policija patlaban pārbauda divas galvenās versijas - vai uzbrukums izdarīts personīgas atriebības dēļ vai laupīšanas nolūkā. Kā atzina Liepājas Kriminālpolicijas vadītājs Artūrs Vaiteiks, netiek atmesta, bet vismazāk ticama ir versija, ka uzbrukums Matīsam organizēts saistībā ar kādu publikāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu